Grönholm neuvotteluissa Hyundain kanssa: ”Kahden auton tiimi olisi mukava”

Marcus Grönholm
Marcus Grönholm. Kuva: Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm käy parhaillaan neuvotteluja Hyundai Motorsportin kanssa kaksiautoisen tiimin ajattamisesta ensi vuoden rallicrossin MM-sarjassa. Asiasta kertoo Motorsport News.

Lokakuussa kantautui ensimmäistä kertaa huhuja julkisuuteen siitä, että Grönholm olisi pistämässä pystyyn uutta tallia, joka hankkisi autot Hyundailta. Motorsport Newsin mukaan Grönholmin tavoitteena on ajattaa vuoden 2016 Hyundai i20 WRC -auton koriin perustuvia ajokkeja yhdessä oman GRX-tallinsa ja rallicrossin EM-sarjassa menestystä niittäneen SET Promotion -tiimin kanssa. SET Promotionin taustalla ovat Jussi ja Kalle Pinomäki.

– Olemme keskustelleet heidän (Hyundai) kanssaan. Lopullinen päätös tehdään pian. Toivon, että kaikki palaset loksahtavat paikoilleen, Grönholm sanoi Motorsport Newsille.

Grönholmin toiveissa on houkutella tallille täysi tehtaan tuki tulevaisuudessa.

– Vielä tässä vaiheessa kyse ei ole tehdastallista, mutta toivomme saavamme jotain tukea. Kahden auton tiimi olisi mukava, ja sen eteen tehdään töitä, Grönholm kertoi.

Hyundain WRC-tallin pomo Michel Nandan vahvisti, että neuvottelut ovat yhä käynnissä.

– Olemme puhuneet rallicrossista ja keskustelleet Marcuksen kanssa. Yritämme löytää keinoja tehdä jotain hänen kanssaan ensi kaudella, Nandan sanoi.

Grönholmin poika Niclas, joka on viime kaudet kilpaillut rallicrossin MM-sarjassa, saisi yhden autoista käyttöönsä ensi kaudella. Marcus Grönholm kertoi, että hän on saanut lukuisia yhteydenottoja mahdollisesta toisesta tallipaikasta.

Mahdollista on, että Grönholmin tiimi saa käyttöönsä vain yhden i20-auton tai talli jatkaa toimintaansa M-Sportin rakentamalla Ford Fiestalla, jos sopimusta ei synny Hyundain kanssa.

Grönholmin ja Hyundain välit lähenivät merkittävästi syksyllä, kun ex-kuskin manageroima Jari Huttunen sai Hyundailta paikan ensi vuoden rallin MM-sarjan WRC2-luokkaan.

Lue myös nämä

  • Uusimmat