Fordin tallipäällikkö hämmästeli: Vaikein Monte Carlon ralli ikinä!

Malcolm Wilson
Malcolm Wilson. Kuva: @World/M-Sport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin rallitiimi sai hyvän startin uudelle kaudelle Monte Carlossa viime viikonloppuna, kun puolustava tiimien maailmanmestari juhli voittoa. Tallin ykköstykki Sebastien Ogier ajoi voittoon ja Elfyn Evans säesti kuudennella sekä Bryan Bouffier kahdeksannella sijalla.

M-Sportin tallipäällikkö Malcolm Wilson oli luonnollisesti voittojuhlien jälkeen mairealla tuulella.

– Ei tämä nyt vielä viime vuotta päihitä yksistään, mutta tulimme tänne ja voitimme ehkä vaikeimman Monte Carlon rallin, missä olen koskaan ollut mukana. Normaalisti teen itse päässäni suunnitelmia, mitkä renkaat kannattaisi valita. Nyt en vain osannut niitä päätöksiä tehdä, Wilson sanoo.

– Seb jutteli etuauton kanssa ja kun kysyin, että mitä he sanoivat, niin Seb vain vastasi, että ei mitään tietoa. Se kertoo paljon kisan hankaluudesta.

Wilson oli myös tyytyväinen viime syksynä Walesissa kotikisassaan avausvoiton ottaneen Evansin otteisiin. Evans jäi lopulta neljännestä sijasta vain 11,7 sekuntia.

– Kaiken kaikkiaan meidän tallilta tämä oli vahva suoritus. Ikävä kyllä torstaina Elfyn osui kallioon ja kärsi rengasrikon, mutta sitten tuli hyviä aikoja paljon ja siellä oli mukana muutamia pohja-aikoja. Turinissa hän ei ihan saanut itseluottamusta sunnuntaina ja kun sitä ei ole, niin tulosta ei tule. Kuitenkin hän teki hyvin tasapainoista työtä, Wilson summasi.

Mestaruustaistelusta Wilson povaa äärettömän tiukkaa.

– En usko, että se tulee olemaan tiukkaa, vaan tiedän sen. Tällä hetkellä kilpailu kuskien ja autojen välillä on todella tasaväkistä. Tästä tulee uskomattoman kova haaste kaikille.

Lue myös nämä