Evans tykitti jälleen pohjat – Latvalan ongelmat jatkuvat

Elfyn Evans
Elfyn Evans vauhdissa Suomen MM-rallissa DMACKin renkailla. Kuva: M-Sport.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ford-kuski Elfyn Evans jatkoi hurjaa menoaan Walesin MM-rallissa myös lauantaiaamun toisella erikoiskokeella Dyfnantissa. Evans ajoi pohjat 3,5 sekunnin erolla ennen Hyundain Andreas Mikkelseniä. 

Mikkelsen kuitenkin sai vilppilähdöstä 10 sekunnin aikasakon ja norjalainen on kokonaistilanteessa seitsemäntenä. Evansin takana toisena ajaa Viron Ott Tänak. M-Sportin kolmoisjohdon täydentää Sebastien Ogier.

Ranskalaismestari saa kuitenkin olla varuillaan, sillä Hyundain belgialaistähti Thierry Neuville on ajanut lauantaina vahvasti.  Neuville on neljäntenä vain 2,6 sekunnin päässä Ogierista.

Toyotan Jari-Matti Latvala ajaa kilpailussa kuudentena. Latvala valitteli jälleen, että auto aliohjautuu edelleen. Evansin pohjista Latvala jäi Dyfnantissa liki 10 sekuntia.

– Minulla on edelleen ongelmia auton kääntymisen suhteen. Edelleen auto aliohjautuu, Latvala summasi erikoiskokeen maalissa.

Esapekka Lappi on rallissa 11. sijalla. Pieksämäkeläinen kokeili tehdä muutoksia säätöihin, mutta se meni metsään. Juho Hänninen on Lapin edellä kymmenentenä.

– Teimme muutoksen autoon ja se ei todellakaan ollut hyvä juttu. Ei ole koskaan ollut niin paljon tilanteita kuin tällä pätkällä. Pakko muuttaa säädöt takaisin, Lappi manasi WRC.comin ralliradiolle pätkän maalissa.

Walesin MM-rallin tilanne EK9/21 jälkeen:
1. Elfyn Evans    Ford  1.27,06,6
2. Ott Tänak     Ford   +36,1
3. Sebastien Ogier  Ford   +42,8
4. Thierry Neuville  Hyundai  +45,4
5. Kris Meeke     Citroen  +56,7
6. Jari-Matti Latvala Toyota  +50,0
7. Andreas Mikkelsen Hyundai  +1.10,3
8. Dani Sordo     Hyundai  +1.44,6
9. Hayden Paddon   Hyundai  +1.46,9
10. Juho Hänninen   Toyota  +2.06,7 
11. Esapekka Lappi  Toyota  +2.13,1

Lue myös nämä

 • Uusimmat