Espanjalaiskuskille helpottava EM-rallivoitto – ”Emme ole mikään rikas perhe”

Toukokuussa 27 vuotta täyttävä Efren Llarena otti uransa ensimmäisen EM-rallin voiton viikonloppuna Azoreilla.
Sara Fernandez ja Efren Llarena
Sara Fernandez ja Efren Llarena. Kuva: FIAERC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Voitto oli historiallinen myös intialaiselle MRF-rengasyhtiölle, sillä ykköstila oli rengasmerkille ensimmäinen EM-sarjassa. Niin ikään voitto oli ensimmäinen Llarenan kartturille Sara Fernandezille, joka juhli viime kaudella kartanlukijoiden EM-titteliä.

Llarena ja Fernandez nousivat voittoon kisan päättäneellä Power Stage -erikoiskokeella, jonne kaksikko tykitti ylivoimaiset pohjat. Eroa kisan kakkoseen, kotisaarella ajaneeseen Ricardo Mouraan jäi vajaat kolme sekuntia.

– Me todellakin puskimme erittäin kovaa, varsinkin pätkän alussa. Oli meillä kuitenkin järki hommassa mukana, Llarena sanoo EM-sarjan verkkosivuilla.

Llarena tunnustaa, että Power Stagen mahtiveto tuli myös oivallisen rengastaktiikan ansiosta.

– Joskus pitää vain rentoutua ja hyökätä oikealla hetkellä. Ricardo oli jälleen täällä nopea ja meillä oli ongelmia sunnuntain avauslenkillä, koska emme odottaneet vesisadetta. Lähdimme kovilla renkailla matkaan, mikä ei ollut helppoa, espanjalaiskuski toteaa.

– Taistelimme kuitenkin koko ajan. Tunsin viimeisen pätkän hyvin ja minulla oli myös neljä uutta kovaa rengasta alla. Ricardolla oli toinen tilanne, joten tiesimme, että meidän renkaat ovat paremmat. Sitten me vain puskimme ja se riitti voittoon.

Espinosa de los Monterosin kaupungista Pohjois-Espanjasta kotoisin oleva Llarena ylsi jo viime vuonna EM-sarjassa toiseksi. Voittotilin auettua mahdollisuudet ovat jopa mestaruuteen tällä kaudella. Mies kuitenkin muistuttaa realiteeteista.

– Tämä on unelmien täyttymys. Olemme olleet muutaman kerran podiumilla, joten ehdottomasti ansaitsimme voittaa. Tämä on upeaa kaikkien tukijoideni ja perheeni kannalta myös, Llarena hehkuttaa.

– Emme ole mikään rikas perhe, joten meidän on pitänyt lyödä tähän Saran, isäni ja ystävieni sekä tukijoideni kanssa 200 prosenttia likoon. Iso kiitos myös MRF:lle, sillä he kehittyvät koko ajan ja tekevät kovasti töitä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat