Esapekka Lappi yrittää härnätä Ogieria – ”Se voi tapahtua täällä”

Sebastien Ogier ja Esapekka Lappi
Sebastien Ogier ja Esapekka Lappi. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroenin Esapekka Lappi lähtee tavoittelemaan hyvää sijoitusta perjantaina alkavassa Korsikan MM-rallissa.

Lapin tallikaveri Sebastien Ogier on asvalttirallin ehdoton ykkössuosikki. Vuosi sitten Lappi sijoittui Korsikalla kuudenneksi Toyotalla, mutta ilman päätöspäivän rengasrikkoa pieksämäkeläinen olisi voinut yltää palkintosijoille. Lappi ajoi tuolloin eniten pohja-aikoja koko porukasta.

Nyt Lappi pääsee mittaamaan vauhtiaan kuusinkertaista maailmanmestaria Ogieria vastaan samalla kalustolla, Citroen C3 WRC -autolla.

– Totta kai toivon, että aina seuraavassa kisassa voisin härnätä Ogieria. Se onnistunee viimeistään Suomessa, mutta en näe, miksei se voisi tapahtua myös täällä, Lappi kertoi kisan aattona.

– Viime vuonnakin ajettiin täällä Ogieria kovempaa joillakin pätkillä, vaikka hän voitti kisan. Nyt meillä on samanlainen auto, ja siinähän sen näkee, miten paljon parempi hän on vai ollaanko samassa vauhdissa.

Korsikalla ajetaan mutkaisilla asvalttibaanoilla, joita usein reunustaa rotko toisella puolella. Suomalaisille haastava kisa on jäänyt mieleen vuodelta 1986, jolloin Henri Toivonen ajoi kohtalokkaasti ulos lähellä Corten kylää. Lappi ei kuitenkaan pidä kilpailua erityisen vaarallisena.

– Olen itsekin mällännyt täällä aika hyvin neljä vuotta sitten. Onhan täällä pahoja rotkoja, mutta silti pidän vaarallisempana Monte Carloa, koska siellä ajetaan samalla tavalla rotkojen reunalla, ja tiellä on lunta ja jäätä.

Nuotituksen aikana rallireitin korkeimmilla paikoilla oli lunta ja sohjoa myräkän jäljiltä.

– Meillä ei ole renkaita lunta varten. Kaikki sanovat, että kisassa pitäisi olla kuivaa, Lappi sanoi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat