Esapekka Lappi uskoi multimestarin lopettavan uransa – ”Olin yllättynyt, että hän päätti jatkaa”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin suomalaistähti Esapekka Lappi myöntää, että hän oli yllättynyt, kun viime kaudella Citroenilla Lapin kanssa ajanut Sebastien Ogier päätti jatkaa uraansa vielä tänä vuonna.

Ogier ehti voittaa kuusi perättäistä maailmanmestaruutta, kunnes Ott Tänak katkaisi putken viime kaudella. Ogier loikkasi Tänakin tilalle Toyotalle täksi vuodeksi, kun taas virolainen vaihtoi maisemaa Hyundain puikkoihin.

Lue myös: Kuka voitti historian ensimmäisen Meksikon MM-rallin? Testaa tietosi kinkkisessä rallivisassa!

Ranskalaismestari oli jo aiemmin kertonut, että ura päättyy tähän vuoteen. Kun Citroen vetäytyi viime kauden päätteeksi kokonaan WRC-karkeloista, uskoi Lappi, että myös Ogierin ura on taputeltu. Toisin kuitenkin kävi.

– Olin yllättynyt, että Sebastien päätti jatkaa tällä kaudella. Ajattelin, että hän voisi lopettaa, Lappi sanoo Autosportin mukaan.

– Näyttää siltä, että viime kauden tappio oli vain ylimääräinen boosti hänelle.

Lappi pääsi tutustumaan mestarin työtapoihin viime kaudella Citroenilla. Toyotan vuosinaan Lappi puolestaan sai muun muassa oppia MM-sarjan kautta aikain kokeneimmalta kuljettajalta Jari-Matti Latvalalta.

– Olen ollut onnekas, kun olen saanut työskennellä monen huippukuskin kanssa viimeisen kolmen vuoden aikana. Kirsikkana kakun päällä oli Seb viime vuonna. Isoin ero muihin oli, kuinka paljon hän keskittyi pieniin yksityiskohtiin, Lappi selittää.

– Ei hän niinkään keskittynyt enää kisassa auton säätöihin, vaan mitä tapahtuu auton ulkopuolella. Hän mietti rengasvalintoja, säätietoja ja tallin porukkaa. Se oli minulle tärkeää oppia ja jotain, mitä en ole aiemmin nähnyt, Lappi jatkaa

Katso alapuolelta parhaat palat Meksikon MM-rallista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,332372″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat