Esapekka Lappi ulosmittasi kaiken potentiaalin – ”Hirveästi kovempaa en olisi päässyt”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin Esapekka Lappi sijoittui sunnuntaina päättyneessä Ruotsin MM-rallissa viidenneksi.

Kauden avanneessa Monte Carlon osakilpailussa Lappi oli neljäs, joten kausi on startannut vähintään kohtuullisesti uudessa tallissa.

– Pisteitä jäi tästä reissusta ihan mukavasti käteen. Tämä oli vielä tasaisempi suoritus kuin Montessa. Mielestäni ulosmittasin aika lailla kaiken potentiaalin, Lappi summasi.

– En tiedä sitten, onko kuskissa vai autossa vikaa, mutta hirveästi kovempaa en olisi päässyt. Toivottavasti siinä jälkimmäisessä. Tai ei siinä vikaa ole, mutta ei vaan kyyti riitä.

Kisan päättäneellä Power Stage –erikoiskokeella Lappi oli niin ikään viides, josta palkittiin yhdellä ylimääräisellä MM-pisteellä. Hyundain Thierry Neuville pysyi takana, mutta eroa jäi vain 1,4 sekuntia suomalaisen eduksi.

– Oli niin vaikeat olosuhteet Powerilla, että olisi siellä voinut kokeilla vaikka mitä. Lähdin hyökkäämään, mutta siellä mentiin aika leveäksi muutamassa kohdassa. Auto seilaisi mihin sattuu ja ei oltu edes oikein tiellä. Päätin, että nyt riittää. Onneksi vauhti riitti pitämään Thierryn takana, Lappi sanoi.

MM-sarja jatkuu kolmen viikon kuluttua Meksikossa. Edessä on soraralleja, joten ainakin olosuhteet ovat kauden kahta ensimmäistä rallia selkeämmät.

– Ne jutut mitä eilen ymmärrettiin autosta, toimivat varmasti myös soralla. Siinä mielessä on kiva lähteä Meksikoon. Tiedän, että säädöt ovat jo siellä paremmat. Saadaan myös puolitoista päivää testiä ajaa. Parempaan päin menee koko ajan, Lappi valoi uskoa.

Pieksämäkeläinen hämmästeli Toyotan nuoren tähden Kalle Rovanperän ajoa sunnuntain Likenäsin erikoiskokeella. Rovanperä ajoi selvät pohjat ja nousi kolmanneksi ohi Sebastien Ogierin.

– Viimeisessä splitissä se meidät kaikki tappoi. Tosi kova veto häneltä. Olen iloinen Kallen puolesta, ajoi tosi hienon viikonlopun. Tiesimme, että hän ajaa täällä kovaa. Lunasti hienosti lupaukset, Lappi jutteli.

Lue myös nämä