Esapekka Lappi tuskaili Saksan MM-rallissa – ”Itkeäkin varmaan voisi”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Esapekka Lapin Saksan MM-ralli on sujunut mollivoittoisesti. Citroen C3 WRC:n asvalttisäädöt ovat yhä suomalaiselle mysteeri.

Ranskalaistiimi on tehnyt kovasti töitä testien merkeissä, mutta sekä seitsemäntenä oleva Lappi että kolmantena keikkuva Sebastien Ogier valittelivat jälleen huonoa ajettavuutta.

– Muutettiin isoja asioita, eikä edes huomaa mitään eroa. Sellainen muutos tehtiin, mitä kukaan ei ole ikinä kokeillut. Insinöörit olivat, että ei jumankauta, mutta eipä tuo auto juuri muuttunut, Lappi ihmetteli.

Pieksämäkeläiselle on vielä kaksi päivää aikaa kokeilla säätöjen suhteen uusia asioita, mutta ideat uhkaavat loppua.

– Varmaan olisi ihan hyvä testata kaikkea mahdollista. Ei tässä mitään kilvanajoa ole enää. Ideat on vaan aika vähissä, Lappi tuskasteli.

– On tosi turhauttavaa. Tilanne on ihan sama kuin Korsikalla. Ei olla mitään löydetty. Auto puskee edelleen. Korsikalla hakattiin kolme päivää päätä seinään ja niin nytkin.  Itkeäkin varmaan voisi. Kai se pitää pistää ihan läskiksi ja leikiksi tämä homma. Muuten rupeaa tosissaan itkettämään, Lappi naureskeli.

Katso alta kooste perjantai-iltapäivän tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,277496″ ap mute ]

 

Lauantaina Lappi suunnitteli ottavansa poikkeuksellisesti kaksi vararengasta mukaan pitkille Panzerplatten erikoiskokeille.

– Voisinkin ottaa kaksi varapyörää. Jos sillä keinolla vain pääsisi päivän läpi. Ei lopu ainakaan renkaat kesken ellei tule kolmea rengasrikkoa, Lappi sanoi.

– Maaseutupätkät sopivat minulle paremmin. Siellä pystyy käyttämään peltoja ja muuta. En vain osaa ajaa tällä autolla tarkasti. Viinitilapätkät ovat sen takia olleet myrkkyä. Huomenna on sitä peltoa, mihin voi tiputtaa pyörää.

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat