Esapekka Lappi naurahti veikeälle päivälleen – ”Yllätyin ajastani rikkinäisellä autolla”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Esapekka Lapin Toyota Yaris WRC -auto ei ollut täydessä iskussa Turkin MM-rallin perjantain erikoiskokeilla.

Lapilla oli tuskaista iltapäivän ensimmäisellä ja koko rallin pisimmällä pikataipaleella, jolla hän jäi kärkiajasta yli puoli minuuttia. Päivän kahdella viimeisellä Lapin tahti oli parempi, ja pieksämäkeläinen iski taululle kaksi kakkosaikaa.

Lappi starttaa lauantain erikoiskokeille seitsemänneltä sijalta 36,3 sekunnin päässä kilpailua johtavasta Thierry Neuvillesta.

– Jossiteltavaa jäi aika paljon tästä päivästä. Ei olla kovin kaukana kärjestä, mutta pitkällä pätkällä jäätiin liikaa. Ilman sitä oltaisiin ihan hyvissä asemissa. Aika veikeä päivä sinällään, Lappi naurahti Rallit.fille.

– Harmi sinänsä, että pitkä pätkä meni päin persettä. Menimme auton kanssa liian jäykäksi, ja myös etulukko oli rikki jo huollossa. Käänsin pitkän pätkän jälkeen kaikki klikit niin auki kuin vain voi, ja sitten tulikin pitoa. Olen itse aika yllättynyt noista ajoista kahdella viimeisellä pätkällä, sillä viimeiselläkin olimme sekä Neuvillea että (Sebastien) Ogieria nopeampia rikkinäisellä autolla, Lappi viittasi kilpailun kärkikaksikkoon.

Turkin rallin rajussa kunnossa olevat tiet näyttivät haastavuutensa jo perjantaina. WRC-kuljettajista Citroenin Mads Östberg ja Fordin Elfyn Evans jäivät reitin varrelle rikottuaan autonsa kärrypoluilla.

– Tässä rallissa voi sattua vielä mitä tahansa. Meillä oli yksi pieni rengasrikko, mutta se ei vaikuttanut mihinkään. Rengasrikkoja voi tulla kenelle tahansa, Lappi sanoi.

– Oli hyvä, että löysimme pitoa. Nyt laitetaan auto kuntoon, ja huomenna on helpompi ajaa hyviä aikoja, Lappi linjasi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat