Esapekka Lappi myöntää realiteetit: Minun ei tarvitse vielä olla Tänakin tasolla

Ott Tänak ja Esapekka Lappi. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyota-kuljettaja Esapekka Lappi tekee määrätietoisesti töitä kehittyäkseen rallikuljettajana.

Lappi saavutti kaudella 2012 Suomen mestaruuden, minkä jälkeen hän on raivannut tietään kohti maailman huippua. Kaudella 2014 tuli Euroopan mestaruus Skodalla, ja kaksi vuotta myöhemmin oli WRC2-luokan maailmanmestaruuden vuoro. Vuonna 2017 Lappi pääsi viimein Toyotan WRC-auton rattiin kesken kauden ja otti huikean voiton Suomen MM-rallissa.

Nyt Lappi, 27, ajaa ensimmäistä täyttä kauttaan Toyotalla. Kuluvalla kaudella hän on saavuttanut kaksi kolmostilaa ja MM-pisteissä pieksämäkeläinen on neljäntenä.

Lappi ja Jari-Matti Latvala ovat jääneet tänä vuonna virolaisen tallikaverinsa Ott Tänakin varjoon. Tänak on ottanut ykköstilan kahdessa edellisessä rallissa ja taistelee yhä maailmanmestaruudesta.

– Ottilla on aika kova rutiini, eikä hän tee virheitä, joten hänen ei tarvitse olla riskien rajoilla. Hänellä on nyt kova kisakunto, mutta toki hän on kauan ajanutkin, Lappi huomauttaa Rallit.fille.

Tänak kilpaili ensimmäisen kerran WRC-kalustolla jo kaudella 2011, mutta todellisen läpimurtonsa maailman ykköstähtien joukkoon hän teki vasta viime kaudella M-Sportin Fordin ratissa. Tänak saalisti uransa ensimmäiset voitot MM-sarjassa ja sijoittui loppupisteissä kolmanneksi. Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen sai kiinnitettyä Tänakin täksi kaudeksi miehistöönsä, ja virolainen on vastannut odotuksiin.

Lappi ei ole pystynyt haastamaan tallikaveriaan tällä kaudella. Mutta toisaalta, siihen ei ole tässä vaiheessa tarvettakaan.

– Toki haluaisin pystyä samaan vauhtiin ja olla nopeampi. Mutta kun miettii realiteetteja, minun ei tarvitse vielä olla sillä tasolla. Toivottavasti minulla ei kuitenkaan mene kuutta vuotta päästäkseni tuolle tasolle, Lappi naurahtaa.

Lue myös nämä