Esapekka Lappi kertoi totuuden ulosajostaan – ”En pystynyt tekemään mitään”

Esapekka Lapin kilpailu Chilen MM-rallissa ei päättynytkään osumasta betoniseen esteeseen.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lappi kaatoi Hyundai-kilpurinsa rajusti sorakisan ensimmäisellä erikoiskokeella perjantaiaamuna. Rally1-auto lähti pyörimään katon kautta ympäri pikataipaleen viimeisessä mutkassa.

Voit katsoa videon Lapin ulosajosta tämän artikkelin alta.

Televisiolähetyksessä näytetyn kuvamateriaalin perusteella Hyundai osui sisämutkassa olleeseen betoniin. Mutta Lapin mukaan näin ei käynyt.

– Jarrutin vain liian myöhään viimeiseen mutkaan. Käänsin sisään hieman aikaisemmin. Siellä oli itse asiassa hiekkavalli ennen betonia, Lappi paljasti.

Lappi kertoi nähneensä tilanteesta videon, joka oli kuvattu sisämutkan puolelta.

– Osuimme hiekkavalliin, joka heitti auton pyörimään. Sen jälkeen en pystynyt tekemään mitään. Mutta kaikki alkoi liian myöhäisestä jarrutuksesta. En edes osunut betoniin, korosti Lappi, jonka mukaan hänellä oli paikkaan oikea nuotti, mutta hän tuli mutkaan liian optimistisesti.

Lappi ja kartanlukija Janne Ferm eivät onnekseen loukkaantuneet tilanteessa. Lapin mukaan hän sai pieniä kolhuja jalkaansa, kuten elokuun alussa Suomen MM-rallin ulosajossaan, mutta vakavilta vammoilta vältyttiin tälläkin kertaa.

Lappi ei pysty jatkamaan kilpailua lauantaina.

– En katsonut edes kaikkia turvakaaria, mutta yhdestä kohdasta näin, että aika sisässä se oli. Sen puolesta peli on selvä, Lappi sanoi C Moren haastattelussa.

Lapin ensimmäinen kausi Hyundailla ollut hieman kaksijakoinen. Lapille on tullut jonkin verran omia virheitä, jotka ovat johtaneet keskeytykseen, mutta toisaalta alkukesän ja kesän aikana pieksämäkeläinen otti neljä palkintokorokepaikkaa viidessä kilpailussa.

Lappi on aiemmin kertonut Rallit.fille, että hänellä on hyvä tilanne tulevaisuutensa suhteen, sillä ”kortit ovat hänen omissa käsissään”. Hyundain tallipäällikkö Cyril Abiteboul on puolestaan sanonut, että hän haluaisi löytää tavan jatkaa Lapin kanssa ensi kaudella.

Perjantain ulosajon jälkeen sosiaalisen median puolella spekuloitiin, että Lapin Hyundai-ura saattaa jopa päättyä tähän kauteen. Lappi antoi ympäripyöreän vastauksen, kun häneltä kysyttiin, millä mallilla hänen ensi vuotensa on tässä kohtaa.

– Ei oikein missään, tavallaan. Mitään ei ole paperilla, niin silloinhan se on pelkkää ilmaa käytännössä.

Lapin tallikaveri Teemu Suninen johtaa Chilen MM-rallia, kun takana on neljä erikoiskoetta.

Lue myös: EK4: Teemu Suninen pamautti ensimmäiset pohjat – nousi kisan kärkeen!

Katso alta kooste perjantaiaamupäivän tapahtumista Chilen MM-rallissa. Videolla näkyy Lapin ulosajo.

Lue myös nämä

  • Uusimmat