Esapekka Lappi hämmästeli tallikaverinsa vauhtia – ”Onhan se vähän turhauttavaa”

Esapekka Lappi. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Esapekka Lapin perjantaipäivä Walesin MM-rallissa oli kaksijakoinen.

Aamupäivällä Lappi ei löytänyt parasta mahdollista iskukykyä, mutta iltapäivän lenkillä pieksämäkeläinen piristyi ja nousi rallissa neljännelle sijalle.

– Viimeisellä pätkällä oltiin kyllä välillä aika lähellä ajaa ulos. Tilanteita oli tosi paljon. Onneksi päästiin maaliin asti. Iltapäivän lenkki oli kuitenkin ihan positiivinen. Kivaa olla sekuntitaistelussa mukana, Lappi totesi Rallit.fille.

Lappi kertoi nostaneensa auton perää rutkasti alkuperäisistä asetuksista. Myös jarrubalanssin kanssa tehtiin kovasti töitä sekä auton keulan jousitusta pehmennettiin. Suomalaisen ongelmien syy löytyy jo testeistä.

– Aamu meni taas vähän vituralleen. Auto sammui ekalla pätkällä, mutta nyt se sentään lähti käyntiin. Jotain kehitystä on edes tapahtunut. Muutettiin tosi paljon auton säätöjä huollossa.

– Harmi vaan, että ei löydetty testeissä oikeita säätöjä. Keli oli silloin tosin ihan kuiva ja se merkkaa varmasti jotain.

Lapin tallikaveri Ott Tänak on ajamassa jo neljänteen perättäiseen voittoon. Tänak johtaa kisaa liki puolen minuutin erolla ennen Hyundain Thierry Neuvillea. Lappi on jäänyt tiimitoveristaan 35,9 sekuntia.

– Yksi menee menojaan, mutta antaa mennä. Siihen vauhtiin ei ole asiaa. Ott on ihan omassa luokassaan ja sitten on me muut. Onhan se vähän turhauttavaa, Lappi sanoi.

Lue myös nämä