Esapekka Lappi hämmästeli hurjia olosuhteita – ”Mutaa oli ihan perkeleesti”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin Esapekka Lapilla riittää panosta Ruotsin MM-rallin päätöspätkällä sunnuntaina.

Lappi on kokonaistilanteessa viidentenä. Edellä olevat Toyotan Kalle Rovanperä ja Sebastien Ogier ovat noin viiden sekunnin päässä, kuten myös suomalaisen takana kuudentena oleva Hyundain Thierry Neuville.

Sunnuntaina ajetaan reilu 21 kilometrin mittainen Likenäsin Power Stage –erikoiskoe. Lappi uskoo, että kisan päätteeksi sijoitus on suurella todennäköisyydellä viides.

– Kyllä tuon eron Thierryyn pitäisi riittää. Jos ei mokaa, niin ei ole mitään hätää. Samalla tavalla jos tyrkkää kuin tänään, niin eroa pitäisi olla tarpeeksi. Rallissa voi toki tapahtua kaikkea, Lappi summasi.

– Antaa myös Kallen ja Sebin olla siellä edessä. Ajetaan täysillä huominen pätkä ja katsotaan maalissa tulokset.

Lappi paransi vauhtiaan lauantaina. Palkintosija kuitenkin jäänee harmittavan lähelle, sillä yhden erikoiskokeen aikana ei enää ihmeitä tehdä.

– Saimme vähän parannettua säätöjä. Ajaminen on ollut helpompaa. Voin olla suoritukseen ihan tyytyväinen. Olen varma, että jatkossa olemme paljon vahvempia. Näitä säätöjä voidaan tulevaisuudessa käyttää sitten soralla, Lappi jutteli.

– Kyse on pienistä yksityiskohdista ja miten ne vaikuttavat autoon. Yleisesti auto on ihan hyvä, mutta jos ne pienet jutut eivät ole kohdallaan, en voi puskea täysillä. Tänään olemme selvästi kehittyneet. Emme ole vielä ihan kärjen vauhdissa, mutta lähempänä.

Lauantaina Torsbyn huoltoalueella lämpötila huiteli liki kymmenessä asteessa. Päivän päätteeksi ajettu Torsby Sprint olikin melko rajussa kunnossa.

– Ainakin muta lensi ihan perkeleesti ja sitä oli tuulilasissakin ihan tarpeeksi. Mutaa oli enemmän kuin Walesissa. Aika hullut olosuhteet olivat tällä viimeisellä pätkällä. Käsiä oli ohjaamossa aika paljon, Lappi naureskeli.

Lue myös nämä

  • Uusimmat