Esapekka Lappi arveli saavansa ukaasin Hyundailta

Esapekka Lappi saapui ylivoimaisessa johtoasemassa lauantain lounastauolle Ruotsin MM-rallissa.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lappi ja Toyotan Takamoto Katsuta kamppailivat keskenään kisan kärkipaikasta lauantaiaamun ensimmäisellä erikoiskokeella. Katsuta oli hyvässä lyönnissä ja nousi jo 0,9 sekunnin päähän Hyundain suomalaiskuljettajasta.

Seuraava pätkä koitui kuitenkin japanilaisen kohtaloksi. Katsuta ajoi penkkaan ja joutui keskeyttämään.

– Olisin mieluummin taistellut voitosta. Se olisi tietyllä tavalla ollut reilu peli, Lappi totesi.

Katsutan ulosajon jälkeen Lapin johtomarginaali venähti puoleentoista minuuttiin ennen M-Sport Fordin Adrien Fourmaux’ta. Tämä tarkoittaa sitä, ettei hänen tarvitse enää vetää täysillä erikoiskokeilla. Varmisteluun on rutkasti varaa.

– Tämä muuttui nyt vaikeammaksi. Tilanteeseen pitää olla tyytyväinen, mutta on se ärsyttävää ajaa näin. On hieno keli ja hienot tiet, mutta ei siitä nauti yhtään, kun ei kehtaa vetää niin kuin pitäisi, Lappi sanoi.

– Minun pitää päästä maaliin ja tuoda pisteet tiimille. Ja toki haluaisin myös voittaa. Ero on iso, joten minun ei tarvitse puskea. Mutta toisaalta silloin menettää rytmin, jos ei puske yhtään. Pitää vain ajaa tehokkaasti.

Lauantai-illan tulosten perusteella jaetaan ehdolliset pisteet kymmenelle parhaalle kuljettajalle. Mikäli Lappi on illalla tuloksissa ykkösenä ja selvittää sunnuntain pätkät läpi, hän kuittaa itselleen sekä Hyundaille 18 MM-pistettä.

Lappi arveli, ettei Hyundai halua hänen taistelevan sunnuntain päiväkohtaisista pisteistä tai Power Stagen lisäpinnoista.

– Veikkaan, että siellä voi olla jonkinlaiset ukaasit illalla, että huomennakin saa jatkaa samalla tyylillä kuin tänään, Lappi naurahti.

Lue myös nämä

  • Uusimmat