Esapekka Lapin rallille iso takaisku – rengasrikko!

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Esapekka Lappi koki kovia Monte Carlon MM-rallin 11. erikoiskokeella, kun pieksämäkeläinen koki rengasrikon. Lappi jäi pohja-ajan ajaneesta tallikaveri Ott Tänakista yli kolme minuuttia. Kokonaistilanteessa Lappi tippui viidenneksi Citroenin Kris Meeken taakse. Kaksikon välillä on eroa 20 sekuntia.

– Olosuhteet ovat hankalat. Sitä voi puskea, mutta jopa ilman virhettä voi mennä leveäksi tosi helposti. Todella harmi juttu Esapekan rengasrikko, Toyotan Jari-Matti Latvala kommentoi pätkän maalissa WRC.comin ralliradiossa.

Agnières-en-Dévoluy – Corpsin erikoiskoe oli toisella ajokerralla huomattavasti helpompi kuin aamulla, jolloin kuskit kamppailivat lumessa ja loskassa. Nyt ajoura oli märkää asvalttia ja pitoa oli aamua huomattavasti enemmän. Silti esimerkiksi Hyundain Thierry Neuville spinnasi kertaalleen ja löi auton peräpään penkkaan sekä lipsautti kerran pellolle. Samalla pellolla piipahtivat myös Tänak, Meeke ja Fordin Bryan Bouffier.

Puolustava maailmanmestari Sebastien Ogier johtaa Monte Carlon rallia 11 erikoiskokeen jälkeen. Ranskalaisen Ford-kuski etumatka on 48,1 sekuntia ennen Tänakia. Virolainen nipisti 11. erikoiskokeella 15 sekuntia pois Ogierin johdosta.

– Kaikki sujuu hyvin. En ole siinä asemassa, että minun kannattaisi ottaa mitään riskejä. Johtoasema on edelleen tukeva, Ogier totesi.

Latvala jatkaa rallissa kolmannella sijalla. Eroa edellä menevään Tänakiin on miltei minuutti. Meeke on neljäntenä, Lappi viidententenä ja Fordin Elfyn Evans kuudentena.

Lauantaina ajetaan vielä kaksi erikoiskoetta. Kilpailu päättyy sunnuntaina, kun ohjelmassa on vielä neljä pätkää.

Monte Carlon MM-rallin tilanne EK11/17 jälkeen:
 1. Sebastien Ogier    Ford    3.04.42,9
2. Ott Tänak Toyota +48,1
3. Jari-Matti Latvala Toyota +1.44,4
4. Kris Meeke Citroen +4.38,6
5. Esapekka Lappi Toyota +2.58,3
6. Elfyn Evans Ford +5.21,8
7. Bryan Bouffier Ford +5.34,8
8. Thierry Neuville Hyundai +6.00,2
9. Craig Breen Citroen +9.01,0
10. Jan Kopecky Skoda +12.13,8
11. Kalle Rovanperä Skoda +15.44,3

Lue myös nämä

  • Uusimmat