Entinen WRC-mestari innostui ajamaan virtuaalisesti kilpaa – ”Ei ole helppoa vanhalle miehelle”

Petter Solberg. Kuva: Jaanus Ree/RedBull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Koronapandemian laitettua myös rallimaailman tauolle ovat monet kilpakuskit sekä kartanlukijat innostuneet kokeilemaan taitojaan virtuaalisessa maailmassa.

Rallin vuoden 2003 maailmanmestarin Petter Solbergin 18-vuotias Oliver-poika on yksi rallin lupaavimmista nuorukaisista. Solbergit lanseerasivat pari viikkoa sitten virtuaalisen Argentiinan MM-rallin, joka keräsi liki 4 500 osallistujaa.

Lue myös: Suomalaiskuski ylsi kolmanneksi Solbergin perheen masinoimassa virtuaalisessa Argentiinan MM-rallissa

Nyt norjalainen rallin superperhe on järjestänyt Solberg World Cup -nimisen kokonaisen rallisarjan Dirt 2.0 -pelissä. Nuorempi Solberg on piinkova rattimies myös videopelissä, mutta isäpappa ei ole aiemmin juuri hommaa kokeillut.

Nyt 45-vuotias Petter Solberg on innostunut Dirt-pelistä toden teolla ja aikoo aloittaa virtuaalisen MM-sarjan tänä viikonloppuna.

– Voin kertoa, että ei ole helppoa vanhalle miehelle kilpailla nuorempia vastaan tässä Dirt-pelissä. Se vaatii aika paljon harjoittelua. Kisa tulee olemaan varmasti äärimmäisen kova, Solberg sanoo Twitter-tilillään julkaistulla videolla.

– Pitää muistaa, että minä vasta treenaan tätä hommaa. Helppoa ei varmasti ole, mutta kehityn mielestäni koko ajan.

The Solberg World Cupin voittaja saa palkinnoksi kahden hengen matkan Seattleen, missä Oliver Solberg opettaa ajotaitoja DirtFishin rallikoulussa.

Myös Sebastien Ogierin kartanlukija Julien Ingrassia on ilmeisen kiinnostunut virtuaalisesta rallista. Toyota Gazoo Racing julkaisi perjantaina hupaisan videon Ingrassian päivästä, johon kuului sekä videopelaamista että esimerkiksi cocktailin tekemistä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat