Emil Lindholmin tavoite täyttyi SM-rallissa – ”Virheetöntä ajoa koko päivä”

Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Meritapix/Merita Mäkinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Emil Lindholm ja kartanlukija Reeta Hämäläinen eivät pystyneet taistelemaan voitosta lauantaina päättyneessä Länsirannikon SM-rallissa.

Lindholm sijoittui lopulta kolmanneksi rallin SM-sarjan kesäkauden avauskilpailussa. Eroa voiton ottaneeseen Mikko Heikkilään kertyi 24,8 sekuntia.

TGS Worldwide -tiimin Skoda Fabialla kilpaillut Lindholm loisti perjantain kolmella asvalttipätkällä, joilla hän nakutti kolme pohja-aikaa MRF:n renkailla.

– Onnistuimme asvaltilla hyvin. Mielestäni ajo sorarallirenkailla asvaltilla on sellaista, jollaista rallin ajaminen asvaltilla tulisikin olla: hauskaa. Sorarenkaat pitävät asvaltilla paremmin kuin kovapintaisella soratiellä, ja silti saa ajaa ronskisti ja luisutella autoa mutkissa. Hauska kokemus, Lindholm kertasi tiedotteessaan.

Lauantain yhdeksällä sorapätkällä Heikkilä ja Teemu Asunmaa pääsivät Lindholmilta karkuun. Palkintokorokkeen viimeinen paikka tyydytti kuitenkin Lindholmia.

– Palkintopallille tähdättiin ja sinne päästiin. Aamun erikoiskokeet olivat haasteellisia, kun maa oli hieman kostea. Iltapäivän pätkät tultiin hyvin. Meillä toimi koko paletti silloin paremmin. Virheetöntä ajoa koko päivä, ei tilanteita, Lindholm sanoi.

Lindholm on erityisen tyytyväinen MRF-rallirenkaiden kehitystyöhön.

– Reilussa vuodessa olemme päässeet tilanteeseen, jossa kilpailemme rallien voitosta. Ajoimme jälleen pohja-aikoja sekä nousimme palkintopallille. Se on hieno saavutus, ja kehitystyö jatkuu. Tästä on hyvä jatkaa kesäkautta eteenpäin.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu SM Pohjanmaa-ralli ajetaan kolmen viikon kuluttua 18.-19. kesäkuuta Seinäjoella.

Lindholmin kausi jatkuu jo ensi viikolla, kun hän osallistuu rallin MM-sarjan osakilpailuun Sardinian saarella.

Lue myös nämä

  • Uusimmat