Emil Lindholmilla loistava sauma mestaruuteen rallin MM-sarjassa – ”Kaikkemme pitää tehdä sen eteen”

Emil Lindholm otti kauden toisen voittonsa rallin MM-sarjan WRC2-luokassa ja nousi kamppailemaan luokan mestaruudesta.
Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lindholm saavutti viikonlopun Kreikan rallista ensimmäisen WRC2-voittonsa, joka tuli puhtaasti ajamalla. Uran avausvoitto luokassa tuli nimittäin Teemu Sunisen hylkäyksen jälkeen elokuussa Suomen kisasta.

Kreikan voitto nosti Lindholmin WRC2-luokassa jo toiseksi. Eroa luokan mestaruuskamppailua johtavaan Andreas Mikkelseniin on 20 pistettä, mutta norjalainen on ajanut kaikki seitsemän MM-ralliaan. Lindholmilla on puolestaan jäljellä vielä kaksi mahdollisuutta kerätä lisää pisteitä. Lopullisessa pistetaulukossa huonoin tulos jätetään laskuista pois.

– Toivon, että tämä ainakin auttaa loppukauden suunnitelmien toteutumisessa. Seuraava fiksu vaihtoehto on ajaa Espanjassa lokakuussa. Siellä voitin viime vuonna oman luokkani. Katsotaan sitten, saisiko vielä siihen päälle ajaa yhden kilpailun, Lindholm mietti Rallit.fille Kreikan voittonsa jälkeen.

Ainoa mahdollisuus kauden seitsemännelle MM-rallille Lindholmilla on Japanin ralli marraskuussa. Jäljellä on nimittäin enää kolme osakilpailua ja Uuden-Seelannin osallistujalista on jo julkistettu, eikä sieltä Lindholmin nimeä löydy. Japanin osalta haasteena on kuitenkin kaukorallin tuoma budjettirasite.

– On asiasta ollut keskusteluja. Se on kuitenkin kaukana ja kallis keikka. Pitää pyrkiä samaan sinne budjetti kuntoon, Lindholm sanoi.

– Totta kai haluan nyt kuitenkin kaikkeni tehdä mestaruuden eteen. En ajatellut tähän kauteen lähtiessäni, että olisimme mestaruustaistelussa mukana, niin vain on käynyt. Me olemme kehittyneet paljon ja päässeet tähän pisteeseen. Mielestäni meidän pitää tehdä kaikkemme, että pääsemme myös Japaniin ajamaan.

Lindholm taistelee tällä kaudella myös toisesta perättäisestä rallin SM-sarjan kuninkuusluokan voitosta. Lindholm johtaa sarjaa kahdeksan pisteen erolla ennen Mikko Heikkilää, kun ajamatta on enää Kouvolan SM-ralli syys-lokakuun vaihteessa.

Kreikan rallin suoritus menee Lindholmin listalla uran parhaimpien kisojen listalle.

– Ainakin tosi lähelle kärkeä menee. Viikonloppu oli ongelmavapaa, eikä ollut yhtään rengasrikkoa tai muuta teknistä ongelmaa. Lauantaina oli haastava ajaa, kun erot olivat jo tuntuvat ja piti säädellä vauhtia. Helpompi on aina mennä nappi laudassa, Lindholm selvitti.

– Onnistuimme kuitenkin työssämme ja toimme auton ehjänä maaliin. Voi olla tosi tyytyväinen.

Katso alapuolelta Kreikan MM-rallin WRC2-luokan ratkaisuhetket.

Lue myös nämä