Emil Lindholm Puolan MM-ralliin – tavoitteena kalusto myös Jyskälään

Emil Lindholm
Emil Lindholm Kuva: Hannuphoto/Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ralli pitää Emil Lindholmin kiireisenä seuraavien viikkojen aikana.

Toisen polven autourheilija Lindholm, 20, osallistuu reilun kahden viikon kuluttua järjestettävään Puolan MM-ralliin JWRC-luokan Ford Fiestalla. Lindholm pääsee ensimmäistä kertaa mukaan varsinaiseen MM-osakilpailuun.

– Ajoin pari vuotta sitten Saksan MM-rallin yhteydessä kansallisessa luokassa kisaa. Puola on minulle ensimmäinen todellinen MM-kisa ja kauden ensimmäinen soraralli. Odotan kisaa innolla ja osallistuminen on minulle iso juttu, Lindholm kertoo.

Lindholmin ajopelinä on M-Sportin etuvetoinen Ford Fiesta R2T -auto.

– Kysymyksessä on M-Sportin konsepti. Autot ovat samanlaisia ja niiden säätömahdollisuuksia on rajattu. Puolassa on nopeat soratiet, jotka edellisinä vuosina kuluivat nopeasti huonoon kuntoon. Tänä vuonna reitille starttaa 49 autokuntaa, joten toivoa on, että tiet pysyisivät tänä vuonna paremmassa kunnossa.

Ennen Puolan rallia Lindholm lähtee tavoittelemaan kalustoa Suomen MM-ralliin Tulevaisuuden Tähti -valintakokeesta, joka järjestetään ensi viikon keskiviikkona ja torstaina Vierumäellä. Kaksipäiväisten testien perusteella viidestä nuoresta rallikuljettajasta yksi voittaa itselleen ja kartanlukijalleen täydellisen ajopaketin JWRC-luokan Ford Fiesta R2T -autolla Jyskälään.

Kahden testipäivän aikana kuljettajat käyvät psykologisissa testeissä ja heidän ennakkotutustumistaidot eli nuotitustaidot sekä fyysinen kunto mitataan. Myös mediaosaaminen suomeksi ja englanniksi kuuluu valintaleirin ohjelmaan.

– Testiin ei oikein voi millään muulla tavalla valmistautua kuin tehdä parhaansa ja antaa kokeissa kaikkensa, Lindholm sanoo.

Lue myös nämä

  • Uusimmat