EM-ralli käynnistyi tshekkikomennossa – yksi voittajasuosikeista vetäytyi kilpailusta

Rallin EM-kausi käynnistyi perjantai-iltana Unkarissa ilman Mads Östbergiä.
Mads Östberg
Mads Östberg. Kuva: Andre Lavadinho/@World/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Unkarin sorarallin avanneella yleisöerikoiskokeella nopeinta vauhtia piti tshekkikuljettaja Erik Cais, joka löi unkarilaisen Martin Laszlon niukalla 0,1 sekunnin erolla.

– Olipa hauskaa. Pelkäsin hieman sitä, että pätkä oli aika kapea, minkä vuoksi virhe voi tulla helposti. Huomenna ei ole helppoja pätkiä – luvassa on paljon hyppyä, Cais ennakoi.

EM-sarjan hallitseva mestari Hayden Paddon ajoi Hyundaillaan kolmanneksi nopeimman ajan. Eroa Caisiin jäi 0,8 sekuntia.

– Olen tyytyväinen omaan lähtöpaikkaani huomenna, sillä tien pitäisi vähän puhdistua. Haluan vain pysyä poissa ongelmista, Paddon jutteli.

Kilpailun voittajasuosikeihin lukeutunut Mads Östberg joutui sen sijaan keskeyttämään rallin jo ennen ensimmäistä erikoiskoetta. Kisan alla sairastellut Östberg ilmoitti sosiaalisen median välityksellä, että hän vetäytyy kisasta keskusteltuaan asiasta lääkäreiden kanssa. Norjalainen ei halunnut vaarantaa terveyttään.

– Minulla on ollut rankka viikko ja olen yrittänyt toipua keuhkoinfektiosta. Olin sairaalassa tiistaina, ja sain myös hyvää apua yksityislääkäriltä täällä Veszprémissä. Toivuin hyvin pari päivää, mutta tänä aamuna sain yhtäkkiä kovia kipuja selkään keuhkojen kohdalla, Östberg kirjoitti.

– Minut piti kuljettaa sairaalaan kilpailun lääkintähenkilöstön toimesta. Kiitos kaikesta hyvästä avusta, jota olen saanut, mutta valitettavasti en voi rasittaa kehoani enempää tällä viikolla. Nyt on aika toipua ja parantua!

Heikkilä taipui kärjelle

Erot eivät venähtäneet isoiksi kahden kilometrin pituisella yleisöpätkällä. Kymmenen nopeinta kuljettajaa mahtui lopulta vain reilun kahden sekunnin sisään.

Toyotalla kilpaileva suomalaiskuljettaja Mikko Heikkilä ei ehtinyt aivan kärjen vauhtiin avauspätkällä. Heikkilä sijoittui 15:nneksi jäätyään 4,5 sekuntia pohja-ajasta.

– Odotin, että pätkä olisi ollut liukkaampi. Pito oli yllättävän hyvä, mutta olin liian varovainen. Mutta eipä sillä ole väliä, Heikkilä kertoi.

Unkarin EM-ralli jatkuu lauantaina, jolloin ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

Unkarin EM-rallin tilanne EK1/13 jälkeen:

SijaKuljettajaAutoAika
1.Erik CaisSkoda1.47,8
2.Martin LaszloSkoda+0,1
3.Hayden PaddonHyundai+0,8
4.Mathieu FranceschiSkoda+1,0
5.Miklos CsomosSkoda+1,5
6.Efren LlarenaSkoda+1,7
7.Simone TempestiniSkoda+1,9
8.Andrea MabelliniSkoda+2,1
9.Simon WagnerSkoda+2,3
9.Philip AllenHyundai+2,3
11.Jon ArmstrongFord+3,3

Lue myös nämä

  • Uusimmat