EK7-9: Hurjaa draamaa EM-rallissa, kaksi huippukuskia ulkona pelistä – ”Ottaa todella paljon päähän”

Craig Breen
Craig Breen. Kuva: Jorge Cunha / DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Portugalin EM-rallin lauantain viimeinen lenkki tarjosi rutkasti draamaa kärjen osalta. Rallin kahdeksas erikoiskoe, reilut 14 kilometriä pitkä Anjosin pätkä koitui sekä Hyundai-kuski Craig Breenin että Volkswagenilla ajavan Oliver Solbergin kohtaloksi.

Breen kolautti i20 R5:n vasenta takanurkkaa niin rajusti, että tuloksena oli keskeytys, vaikka irlantilainen linkuttikin erikoiskokeen maaliin.

– Olen todella pettynyt, että loistava kisa päättyi kahdeksannelle erikoiskokeelle. Emme voineet tehdä mitään. Kansallisen ryhmän auto oli edellisellä kierroksella tiputtanut öljyä tielle, eikä siitä ollut mitään varoitusta. Ottaa todella paljon päähän, Breen tuskaili Twitter-tilillään.

Solbergin Volkswageniin iski sen sijaan sähkövika, jonka myötä Ruotsin lipun alla kilpaileva nuorukainen hävisi kärjelle kahdella päivän viimeisellä EK:lla yli 16 minuuttia.

Takaisku oli Solbergille raju, sillä ennen Fafe-rallia hän oli EM-pisteissä toisena vain neljä pistettä Aleksei Lukjanukin takana, joka johtaa kilpailua avauspäivän jälkeen.

Citroenilla ajava Lukjanuk johtaa rallia yhdeksän ajetun pätkän jälkeen tuntuvalla erolla ennen Ivan Aresia. Espanjalainen Hyundai-kuski on venäläisen takana 38,3 sekunnin marginaalilla. Kolmantena oleva Citroenin ranskalaiskuski Yoann Bonato on jäänyt Aresista vain neljä kymmenystä.

Neljäntenä kilpailussa on Hyundain Gregoire Munster ennen Citroenin Efren Llarenaa ja Volkswagenin Norbert Herczigia.

Rallin päätöspäivänä sunnuntaina ajetaan vielä yhdeksän erikoiskoetta.

Portugalin EM-ralli, tilanne EK9/18 jälkeen:
1. Aleksei Lukjanuk Citroen 53.37,4
2. Ivan Ares     Hyundai  +38,3
3. Yoann Bonato   Citroen  +38,7
4. Gregoire Munster Hyundai +1.13,3
5. Efren Llarena   Citroen +1.15,9
6. Norbert Herczig  VW    +1.28,4
7. Mikolaj Marczyk  Skoda  +1.34,7
8. Dominik Dinkel  Skoda   +1.48,7

Lue myös nämä

 • Uusimmat