EK5-6: SM-rallissa ratkaisun makua – virolaiskonkarilta raikasta menoa

Teemu Asunmaa on vankasti kiinni Länsirannikon SM-rallin ykköstilassa.
Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Ilkka Lamminsivu
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Asunmaalla on kisassa selkeä 50 sekunnin johtoasema Niclas Grönholmiin ennen kahta viimeistä erikoiskoetta. Skoda-kuljettaja Asunmaa nykäisi pohja-ajan myös kilpailun kuudennella erikoiskokeella 3,3 sekunnin marginaalilla.

Turun seudulla ajettavan rallin voittokamppailu lässähti käytännössä jo lauantaiaamun ensimmäisellä pätkällä, jolla oli rutkasti draamaa. Pelistä putosi muun muassa SM1-luokan kärkikuljettaja Roope Korhonen, joka keskeytti ulosajoon.

Grönholm putosi puolestaan voittokamppailusta neljännellä erikoiskokeella, jolla hän kärsi rengasrikon. Sen jälkeen Grönholm on ajanut tasaisesti Asunmaan tuntumassa, mutta kärkipaikka on häneltä karannut.

– Koetetaan pitää hyvä rytmi, johon päästiin neljännen pätkän alussa. Kiva on ajaa, tämä on hieno auto ajaa ja tottelee kuskia juuri niin kuin pitää, sanoi Grönholm, joka on kiinni uransa toisessa palkintosijassa Skoda Fabia RS Rally2 -autolla.

SM2-luokassa kärkipaikkaa pitää Henri Hokkala, joka on yleiskilpailussa kuudentena. Yleiskilpailussa hänen edellään on kolme virolaiskuljettajaa, kokenut Urmo Aava vanhalla Subarulla sekä nuoremmat Patrick Enok ja Joosep Ralf Nõgene, jotka Hokkalan tavoin kilpailevat Rally3-luokituksen kalustolla.

Länsirannikon SM-rallissa ajetaan poikkeuksellisesti myös Viron kansallisen rallisarjan pisteistä. Virolaisista entinen MM-tason kuljettaja Aava, 18-vuotias Enok ja 21-vuotias Nõgene ovat pistäneet hyvin kampoihin suomalaiskuljettajille.

– Vauhti on ollut kohtuullista vanhalle ukolle. Olemme hyötyneet lähtöpaikastamme, kisassa kolmantena oleva Aava summasi Moottoriurheilu.tv:n YouTube-lähetyksessä.

Rallin pienempien luokkien tuloksissa riittää vielä summailtavaa, sillä päivän aikana kaksi erikoiskoetta on pistetty kesken. Viimeisimpänä kisan viides pätkä keskeytettiin maastopalon vuoksi.

Länsirannikon SM-rallissa ajetaan vielä kaksi erikoiskoetta huoltotauon jälkeen.

Länsirannikon SM-rallin tilanne EK6/8 jälkeen:

SijaKuljettajaAutoAika
1.Teemu AsunmaaSkoda37.20,8
2.Niclas GrönholmSkoda+50,3
3.Urmo AavaSubaru+1.12,6
4.Patrick EnokFord+1.35,0
5.Joosep Ralf NõgeneRenault+1.52,3
6.Henri HokkalaFord+1.58,5
7.Anssi RytkönenSkoda+2.03,2
8.Tommi JylhäSkoda+2.18,8
9.Jesse KallioFord+2.20,4
10.Emils BlumsMitsubishi+2.21,2

Lue myös nämä