Draamaa Jyskälässä: Ogier ajoi ulos, Tänak vaikeuksissa

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomen MM-rallin neljäs erikoiskoe ei ollut suosiollinen Fordin tähtikuljettajille Sebastien Ogierille eikä hänen tallitoverilleen Ott Tänakille.

MM-sarjaa johtava Ogier putosi pois voittokamppailusta täräytettyään Fiestansa pöpelikön puolelle Jukojärven erikoiskokeella.

– Hän on ajanut ulos kaksi kilometriä ennen maalia. Uskoakseni hän ei pysty jatkamaan, Ogierin jälkeen pikataipaleelle startannut Thierry Neuville raportoi Ralliradiolle.

Ennen Jukojärven pätkää kilpailua johtanut Tänak puolestaan kärsi rengasrikon ja putosi kauas kärjestä. Tänak kertoi, että rengas meni rikki, kun hän ajoi mutkan leveäksi heti pätkän alussa. Virolaiskuljettaja jäi yli puolitoista minuuttia Esapekka Lapin ajamasta pohja-ajasta.

Myös Hyundain Hayden Paddon joutui heittämään pyyhkeen kehään Jukojärvellä. Paddon vaurioitti autoaan, eikä pystynyt enää jatkamaan matkaa.

Muiden kuljettajien ongelmien myötä Toyotan Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi nousivat kisassa kaksoisjohtoon. Lappi on 5,3 sekuntia tallikaveriaan jäljessä.

– Ensimmäisen pätkän ajoin tarkoituksella vähän varovaisemmin, mutta ei täällä voi perkele ajaa niin hiljaa. Sen huomaa heti fläpillä, Lappi naureskeli.

Suomalaisten kolmoisjohtokaan ei ole kaukana, sillä Fordin Teemu Suninen nousi kisassa neljänneksi. Suninen on 8,3 sekunnin päässä Latvalasta. Juho Hänninen pitää hallussaan kuudetta tilaa.

Perjantaina ajetaan vielä yhdeksän erikoiskoetta.

Suomen MM-rallin tilanne EK4:n jälkeen:
 1. Jari-Matti Latvala Toyota 21.30,4
 2. Esapekka Lappi   Toyota   +5,3
 3. Craig Breen    Citroen  +8,1
 4. Teemu Suninen   Ford    +8,3
 5. Mads Östberg    Ford   +10,9
 6. Juho Hänninen   Toyota  +11,7
 7. Kris Meeke     Citroen  +12,8
 8. Elfyn Evans    Ford   +14,0
 9. Thierry Neuville  Hyundai  +19,4
10. Dani Sordo     Hyundai  +34,4

Juttua päivitetty kello 9.25.

Mika Ojatalo, Jyväskylä

Lue myös nämä

 • Uusimmat