Citroenin iso pomo linjasi – ”Rahalla ei saa tuloksia!”

Kris Meeke
Kris Meeke Citroenin ratissa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Peugeotin ja Citroenin toimintaa pyörittävän PSA Groupin toimitusjohtaja Carlos Tavares kiistää huhut, joiden mukaan Citroenin rallitallin pienentynyt budjetti vaikuttaisi mahdollisuuksiin voittaa maailmanmestaruus. Autosportin mukaan sisäpiirin lähteet ovat kertoneet, että budjettia leikattiin rajusti viime vuoden jälkeen.

PSA:n iso pomo Tavares puolestaan haluaa, että käytettävissä oleva raha käytetään paremmin. Viime kaudella Citroen floppasi pahasti MM-sarjassa ja oli valmistajien mestaruustaulukossa viimeinen.

– Viime vuonna olimme jumbona. Meidät lyötiin kaudella 2017. Mukana oli neljä tiimiä ja me olimme pohjalla. Se tarkoittaa, että me epäonnistuimme, Tavares sanoo Autosportin verkkosivuilla.

– Meidän budjetimme oli kuitenkin merkittävästi voittaneen tiimin eli M-Sportin yläpuolella. Se tarkoittaa, että rahalla ei saa tuloksia silloin kun budjetti on riittävän korkealla tasolla.

Tavares korostaa, että Citroen ei halua ostaa rahalla onnea.

– Meidän tapamme ei ole ostaa parhaita kuskeja ja mällätä isoimmalla budjetilla. Ideana ei ole se, että ”tässä on kasa rahaa, nyt menkää ja voittakaa.” Se ei ole meidän tapamme.

PSA-pomo myös vahvisti, että Citroenin ralliohjelma jatkuu seuraavan suunnitellun kauden eli vähintään 3-5 vuotta. Rallitalli sai uuden pomon vuodenvaihteessa, kun puikkoihin astui Pierre Budar. Tavares antaa uudelle tallipomolle täyden tukensa ja lupaa, että Citroen tekee kaikkensa noustakseen jälleen mestaruustallin tasolle.

– Me olemme joukko urheilumiehiä ja -naisia. Jos meillä on töyssy tiellä, niin me nostamme leukamme taas ylös ja taistelemme takaisin vastaan. Se on Citroen Racingin henki. Joskus sitä epäonnistuu. Se on ihan normaalia, Tavares korostaa.

– Esimerkiksi Peugeot epäonnistui ensimmäisenä paluuvuotenaan Dakarissa, mutta sitten voitimme kolme vuotta putkeen. Ymmärrän tiimiäni silloin, vaikka he epäonnistuvat yhtenä vuotena, jos he kuitenkin tekevät kaikkensa sen eteen, että he oppivat virheistä ja yrittävät korjata ne.

Lue myös nämä