Citroen tutkii tarkoin, miksi WRC-tähden auto syttyi ilmiliekkeihin – ”Katalysaattorissa oli vika”

Craig Breen. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroenin rallitalli tutkii perin pohjin syyn sille, miksi irlantilaiskuski Craig Breenin auto syttyi tuleen ja paloin karrelle Turkin MM-rallissa.

Breenin C3:n jäänteet viedään takaisin tiimin päämajaan tällä viikolla, jonka jälkeen hiiltyneelle auton rungolle tehdään perinpohjainen tutkimus. Irlantilainen piipahti perjantaina jopa rallin johdossa, mutta homma tyssäsi lauantaina rajuun tulipaloon siirtymällä.

Breen ja kartturi Scott Martin huomasivat ensin savua ohjaamossa, jonka jälkeen he hidastivat vauhtia ja pysähtyivät kahteen otteeseen tutkimaan tilannetta.

– Minulla ei ole mitään ideaa, mitä oikein tapahtui. Meillä oli vähän savua ohjaamossa 11. erikoiskokeella ja pydähdyimme monta kertaa tarkistamaan, mutta tulta ei ollut. Aina kun pysähdyimmme, savu hälveni. Luulimme, että auto oli vain liian kuuma. Pysähdyimme pätkän jälkeen jäähdyttämään autoa ja yhtäkkiä auto syttyi oikealta takaa tuleen, Breen sanoi WRC.comin ralliradiolle 12. erikoiskokeen maalissa.

Tulipalo oli todella raju ja sai Breenin pois tolaltaan. Citroen tutkii tilanteen tarkoin.

– Voimme vahvistaa, että katalysaattorista vuoti pakokaasua, mutta sen enempää emme tiedä, Citroenin tallipomo Pierre Budar sanoi Autosportille kisan jälkeen.

– Enempää emme voi kertoa, koska emme yksinkertaisesti tiedä, mitä tapahtui. Tutkimme asiaa enemmän, kun pääsemme tehtaalle. Nyt meidän tietomme on, että katalysaattorissa oli vika.

Lue myös nämä

  • Uusimmat