Carlos Sainzille tyhjä arpa mestareiden välisessä kamppailussa – ”En nähnyt mitään”

Rosberg X Racing
Rosberg X Racingin Johan Kristoffersson ja Molly Taylor selvisivät finaaliin Saudi-Arabiassa. Kuva: Sam Bloxham/Extreme E
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lewis Hamiltonin ja Nico Rosbergin perustamat tiimit etenivät finaaliin uuden Extreme E -sarjan ensimmäisessä osakilpailussa Saudi Arabiassa.

Täysin sähköiset autot kilpailivat ensimmäistä kertaa rinnakkain, kun välierät ajettiin sunnuntaiaamuna Al-Ulan aavikolla.

Ensimmäisessä välierässä nähtiin todellinen mestareiden välinen kamppailu, kun lauantain alkuerien kolme parasta tiimiä taisteli kahdesta finaalipaikasta. Hamiltonin perustaman X44-tiimin Sebastien Loeb sai starttiviivalla vastaansa Rosberg X Racingin Johan Kristofferssonin ja Acciona-tallin Carlos Sainzin.

Rallista ja rallicrossista tutut tähdet ampaisivat tasaisesti pitkään alkukiihdytykseen kohti ensimmäisiä mutkia. Välierälähtö ratkesi käytännössä ensimmäiseen porttiin mennessä, kun Kristoffersson jätti Loebin ja Sainzin taakseen.

Kristoffersson kasvatti tasaisesti eroa rallin yhdeksänkertaiseen maailmanmestariin Loebiin, joka joutui ajamaan ruotsalaiskuljettajan nostattamassa pölypilvessä. Pahimmassa tilanteessa oli rallilegenda Sainz, joka jäi kahden edelle ehtineen auton pölyyn.

– Saimme hyvän startin ja pääsimme johtoon. Mutkassa osuin kuitenkin Sebiin, ja Kristoffersson meni edelle. Sen jälkeen pölyä oli niin paljon, etten nähnyt mitään, Sainz harmitteli.

Katso alta video välierälähdön ratkaisuhetkistä.

Jos video ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Tiimit kiersivät kahdeksan kilometrin mittaisen radan kahteen kertaan. Ensimmäisen kierroksen jälkeen mieskuljettajat hyppäsivät vaihtoalueella pois autoista, ja tiimien naiskuljettajat pääsivät vauhtiin.

Tilanne pysyi samana maaliin saakka: Molly Taylor toi Rosberg X Racingin auton ykkösenä maaliin ennen X44-tallin Cristina Gutierrezia. Laia Sanz joutui tyytymään kolmostilaan, joten hän ja Sainz jäivät rannalle finaalista.

– Se, joka pääsee ensimmäiselle portille kärjessä, voittaa erän. Perässä ei pysty ajamaan. Edellä olevaan on pakko pitää välimatkaa, sillä muuten ei näe mitään, Sainz totesi.

Kolmas finalisti haettiin niin sanotusta Crazy Race -lähdöstä. Erävoiton ja viimeisen finaalipaikan veivät Andretti United -tiimin Timmy Hansen ja Catie Munnings. Rallicross-tähti Hansen jätti vastustajat taakseen lähdössä, minkä jälkeen hänellä ja Munningsilla oli helppo työ ajaa ykkösenä maaliin.

Al-Ulan osakilpailun finaali ajetaan myöhemmin sunnuntaina.

Katso alta video lauantain alkueristä, joissa nähtiin rajuja ulosajoja.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,370686″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat