Carlos Sainz Junior piipahtaa rallin MM-sarjassa

Isä ja poika Sainz. Kuva: Oscar Carrascosa/Red Bull Content Pool.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kaksinkertaisen rallin maailmanmestarin ja tuoreen Dakar-voittajan Carlos Sainzin samaa nimeä kantava poika tekee debyyttinsä rallimaailmassa tämän viikon Monte Carlon kilpailussa. Carlos Sainz Jr. ajaa näytösluontoisesti kisan päättävällä Power Stage -erikoiskokeella. 

Sainz nuorempi on tuttu formulamaailmasta. Sainz Jr. on ajanut F1-sirkuksen mukana kolme vuotta, ensin kaksi vuotta Toro Rossolla ja sitten vuoden Renaultin tiimissä. 23-vuotias ratakuski ajaa etuautona  13,58 kilometrin mittaisen La Cabanette-Colin erikoiskokeen Renault Megane R.S. -autolla.

– Odotan kyllä todella innokkaasti tätä kokemusta Monte Carlossa. Olen kuullut asiasta tosi paljon isältäni. Siitä kuinka vaikeita pätkät ovat ja miten olosuhteet voivat muuttua lumisateesta vedeksi ja sitten taas auringonpaisteeksi. Siinä tarvitsee vähän hermoja, kun ajaa noissa olosuhteissa vuoristoteillä ja neulansilmämutkissa, Sainz Jr. hehkuttaa F1:n virallisilla verkkosivuilla.

Carlos Sainz voitti urallaan Monte Carlon rallin kolme kertaa (1991, 1995 ja 1998). MM-titteliä Sainz juhlisti vuosina 1990 ja 1992.

 

 

 

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat