Carlos Sainz jatkaa Minin ratissa Dakar-rallissa, myös multimestarille jatkosopimus

Carlos Sainz
Carlos Sainz. Kuva: Marcelo Maragni/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Dakar-rallin puolustava voittaja Carlos Sainz sekä Stephane ”Mr. Dakar” Peterhansel ajavat myös ensi tammikuun kilpailussa X-Raid Minin tallissa. 

Sainz voitti Minin ratissa tänä vuonna kautta aikain ensimmäisen Saudi-Arabiassa järjestetyn Dakar-rallin. Klassikkokilpailu ajetaan myös ensi tammikuussa Saudi-Arabiassa.

Sekä Sainz että Peterhansel liittyivät Minin tiimiin vuonna 2019, kun Peugeot vetäytyi aavikkoralleista.

– Odotan innolla ensi vuoden kisaa ja tietenkin tavoitteena on puolustaa voittoani. Nyt kun aikaa on hieman kulunut, niin voin sanoa, että olen voitostani erittäin ylpeä. Tuleva Dakar on varmasti jälleen upea kisa, ja viime vuoden kokemukseen nojaten, uskon, että se on jopa parempi, Sainz kertoo.
– Vaikka ajat ovat olleet vaikeita, niin olemme pystyneet kehittämään autoamme. Tiimi on tehnyt hienoa työtä, ja uskon, että olemme entistä valmiimpia, kun ralli alkaa, kolme kertaa Dakarin voittoa urallaan juhlinut Sainz jatkaa.
Peterhansel sijoittui viime vuoden kilpailussa kolmanneksi. Mr. Dakar on juhlinut aavikkokisan voittoa 13 kertaa. Moottoripyörällä ranskalainen on valloittanut Dakarin kuudesti ja autolla seitsemän kertaa.
– En pystynyt voittoon edellisellä kerralla, mutta minulla jäi hyvät muistot rallista. Tiimihenki oli loistava ja auto hyvä ajettava. Motivaatio on yhä tapissa ja jopa korkeammalla nyt, kun tiedän, että Mini Buggy on entistäkin parempi auto, Peterhansel kommentoi.
Peterhanselin rinnalla ensi vuoden Dakarissa on uusi kartanlukija, kun ohjeita antaa Edouard Boulanger. Sainzin rinnalla on puolestaan tuttu Lucas Cruz.

Lue myös nämä

  • Uusimmat