Carlos Sainz ajaa Dakarin johdossa – maanantain etappi peruttu

Carlos Sainz
Carlos Sainz ajaa Dakar-rallin kärjessä. Kuva: Dakar Rally.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Espanjan Peugeot-kuski Carlos Sainz ajaa Dakar-rallin johdossa, kun takana on kahdeksan etappia. Sainz nousi kilpailun johtoon lauantaina ajetulla seitsemännellä erikoiskokeella, kun kisaa johtanut tiimikaveri Stephane Peterhansel ajautui ongelmiin. 

Dakarin moninkertainen voittaja Peterhansel rikkoi autonsa jousituksen ja menetti aikaa yli puolitoista tuntia tippuen kokonaistilanteessa kolmanneksi.

Peterhansel kuitenkin palasi etappivoittajaksi sunnuntain huimalla 498 kilometrin taipaleella. Sunnuntaina toiseksi nopein oli niin ikään Peugeotilla ajava Cyril Despres, joka jäi Peterhanselista vain 49 sekuntia.

 

Sainz on kokonaistilanteessa johdossa reilun tunnin erolla ennen Qatarin Toyota-kuskia Nasser Al-Attiyahia. Peterhansel on kolmantena tunnin ja 13 minuuttia kokenutta espanjalaista perässä.

X-Raidin Minillä ajava Suomen Mikko Hirvonen on kokenut kovia pitkin matkaa. Hirvonen on kokonaistilanteessa kahdeksan etapin jälkeen 19. sijalla. Eroa kärkeen on kertynyt liki yhdeksän ja puoli tuntia.

Maanantain yhdeksäs etappi on jouduttu perumaan huonojen sääolosuhteiden vuoksi.

– Siellä on iso riski, että tulee tulvia ja myrskyjä, kisajohtaja Marc Coma vahvistaa kilpailun verkkosivuilla.

Dakar-ralli jatkuu tiistaina 10. etapilla Saltasta Belenin kaupunkiin Argentiinassa. Rallissa ajetaan yhteensä 14 etappia. Kisa päättyy lauantaina 20. tammikuuta.

Lue myös nämä