Asunmaalla selkeä taktiikka Suomen MM-ralliin – ”Ei tarvitse ottaa paineita”

Teemu Asunmaa ja Jonne Halttunen
Teemu Asunmaa ja Jonne Halttunen ovat hallinneet SM1-luokkaa tällä kaudella. Kuva: Jari Hotti
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan kauden yhdeksäs osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Keski-Suomen nopeilla sorateillä. Kilpailussa on mukana myös Teemu Asunmaa ja kartanlukija Jonne Halttunen, jotka osallistuvat ralliin Skoda Fabia R5 -autolla.

WRC2-luokkaan on ilmoittautunut 30 kilpailijaparia, joista 15 kilpailee MM-pisteistä. Asunmaa, 31, ja Halttunen, 30, eivät aja MM-pisteistä. Asunmaan mukaan tärkeintä on saada oma ajo kulkemaan mahdollisimman hyvin.

– Lähdetään ajamaan omaa ajoa ja katsotaan, mihin se riittää. Paljon on mukana nopeita kuljettajia, mutta sitten taas ei yhtään tiedä sitä, että kuinka nopeita, Asunmaa puntaroi.

Asunmaa voitti vuosina 2015 ja 2016 SM2-luokan Suomen mestaruuden. Tälle kaudelle kalusto vaihtui Skoda Fabia R5:een ja kuluva sesonki SM1-luokassa on tuonut luokan korkeimmat SM-pisteet kolmesta osakilpailusta ja sitä kautta varsin selkeän pistejohdon. Osallistuminen Suomen MM-ralliin sai käytännössä alkunsa jo siinä kohtaa, kun kalusto vaihtui Subarusta R5-luokan Skodaan.

– Kun auto tälle kaudelle vaihtui, niin siitä asti tämä ralli on ollut ajatuksena. Talvesta asti tätä ajatusta on sitten viety eteenpäin kaikin puolin, myös rahoituksen osalta. Onhan tämä isoin juttu tähän mennessä, ei siitä pääse mihinkään, Asunmaa myöntää.

R5-luokan kaluston hankinta ja osallistuminen SM-sarjan SM1-luokkaan ovat vaatineet jo paljon työtä, mutta niin on vaatinut myös Suomen MM-ralliin osallistuminen.

– Isoin ero tulee siinä, että tämä ralli vaatii enemmän valmisteluja muihin ralleihin verrattuna. Suomen MM-ralliin tehdään töitä moninkertaisesti enemmän kuin SM-ralleihin. Onhan tätä hommaa pitkään tehty, varsinkin Skoda-projektin osalta. Hienoa, että pääsee nyt ajamaan, Asunmaa iloitsee.

Tulostavoitteista Asunmaa ei halua puhua, mutta oman suorituksen ja tulevan taktiikan suhteen ajatus on kristallinkirkas.

– Ykkösjuttu on se, että pääsee ajamaan omaa, virheetöntä ajoa ja perjantain jälkeen olisi hyvissä asemissa. Se on ensimmäinen asia ja sen jälkeen tehdään uusi suunnitelma.

– Ei tarvitse ottaa paineita. Virheetön ajo, Asunmaa paketoi kahdella sanalla vastauksen siihen, millaiseen ralliin hän olisi maaliin saapuessaan tyytyväinen.

Suomen MM-ralli käynnistyy Harjun kaupunkierikoiskokeella torstai-iltana ja maaliin saavutaan sunnuntaina.

Lähde: Teemu Asunmaan tiedotus

Lue myös nämä

  • Uusimmat