Aleksi Röyhkiö jäi niukasti palkintopallilta Pohjanmaalla – ”Pienet virheet verottivat kokonaisuutta”

Aleksi Röyhkiö
Aleksi Röyhkiö. Kuva: Jarno Saari
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kesäkauden toinen rallin SM-sarjan osakilpailu Pohjanmaa-ralli oli jälleen todella mielenkiintoinen ja mukana kärkikamppailussa oli myös SM1-luokan tulokas Aleksi Röyhkiö.

21-vuotias ylöjärveläinen ylsi nyt toista kertaa kotimaisen autourheilusarjan kuninkuusluokassa huippuvauhtiin, joka palkittiin lopulta neljännellä sijalla.

Seinäjoen ympäristössä ajetun rallin puolivälissä TGS Skoda Teamin kuski piti hallussaan kolmatta sijaa, mutta lopussa kokeneempi kärkikolmikko oli hieman nuorukaista nopeampi.

Röyhkiö ja kartanlukija Ville Mannisenmäki tavoittelivat tosissaan sijoitusta palkintopallilta, mutta neljäs sija ei silti maistunut hävityltä.

– Eroa kärkeen oli hieman vähemmän kuin edellisessä kisassa. Hyviä pätkäaikoja pystyimme jälleen ajamaan, mutta pienet virheet verottivat kokonaisuutta, Röyhkiö kertasi.

– Eniten aikaa hukkui heti ensimmäisellä erikoiskokeella, kun tuli turhan helppo virhe risteyksessä. Tilanne pystyttiin paikkaamaan hyvin seuraavalla pätkällä, jonne ajettiin pohja-aika.  Positiivisilla fiiliksillä voi jäädä pienelle kesätauolle, kun vauhti on saatu nostettua sellaiselle tasolle, jolla haastetaan moninkertaiset mestarit ja osakilpailuvoittajat, Röyhkiö päätti.

Eroa palkintosijaan Röyhkiöllä jäi lopulta vain noin seitsemän sekuntia. Kolmanneksi Röyhkiön edelle kiilasi Teemu Asunmaa.

Ralli SM -sarjan seuraava osakilpailu koittaa Lahden ympäristössä 13.-14. elokuuta.

Lue myös nämä