Äidin tempaus auttoi rallin EM-sarjan kärkikuljettajaa – ”Olen todella kiitollinen”

Chris Ingram
Chris Ingram. Kuva: Gregory Lenormand/DPPI

Rallin EM-sarjaa johtavan Chris Ingramin osallistuminen Kyproksen osakilpailuun oli vaakalaudalla, mutta faneilta saadun tuen ansiosta hän pääsee starttaamaan kilpailuun perjantaina.

Ingram nousi EM-sarjan kärkeen elokuussa ajetussa Tshekin osakilpailussa, jossa hän sijoittui kolmanneksi. Ingram taipui toiseksi sijoittuneelle Filip Maresille vain 0,3 sekunnin erolla, joka ratkaisi ERC1-junioriluokan tittelin.

Mares kuittasi junioriluokan mestaruuden kahden pisteen erolla Ingramiin. Mares sai palkinnoksi 100 000 euron rahoituksen EM-sarjan Kyproksen ja Unkarin osakilpailuihin. Ingram sen sijaan jäi tyhjin käsin painimaan talousvaikeuksien kanssa.

Brittikuskin äiti Jo Ingram riensi apuun ja julkaisi verkossa varainhankintakampanjan, jonka avulla hän toivoi poikansa pääsevän ajamaan EM-kauden loppuun. Fanit vastasivat huutoon, ja Ingram sai kasaan riittävän potin kauden jatkamiseen Kyproksella.

Huomattavaa oli se, että Ingram sai useita lahjoituksia Tshekistä, Maresin kotimaasta.

– Tuki on ollut hämmentävää ja se tekee nöyräksi. Olen todella kiitollinen kaikille, jotka ovat tukeneet meitä pääsemään Kyprokselle. Tämän lajin parissa on fantastisia ihmisiä, ja ralliyhteisö on paras. Se kävi ilmi, kun sain niinkin paljon tukea Tshekistä Filip Maresin kanssa käymäni hienon kamppailun jälkeen, Ingram kertoo EM-sarjan nettisivuilla.

Ingram johtaa EM-sarjaa yhden pisteen erolla Aleksei Lukjanukiin ennen Kyproksen osakilpailua. Hänellä on mahdollisuus ottaa rallin Euroopan mestaruus ensimmäisenä brittikuljettajana yli 50 vuoteen.

Kyproksen EM-ralli starttaa perjantaina testi- ja aika-ajoerikoiskokeella. Lauantaina ja sunnuntaina ajetaan kaikkiaan 12 erikoiskoetta, joilla on yhteismittaa 200 kilometriä. Kilpailussa on mukana myös entinen MM-sarjan tähti Mikko Hirvonen, joka kilpailee Ford Fiesta R5 -autolla.

Rallit.fi seuraa tiiviisti viikonloppuna Kyproksen EM-rallin tapahtumia.