Tade Lario jälleen tositoimissa vain viikko rajun ulosajon jälkeen

Tade Lario. Kuva: Bastien Roux.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viime viikonloppuna Lempäälän SM-rallissa helsinkiläisen rallilupauksen Taisko ”Tade” Larion kisa päättyi kovassa sumussa rajuun ulosajoon. Lario loukkasi ulosajossa nilkkaansa ja sai useita lihasruhjeita. Sisukas nuori rallikuski on kuitenkin jälleen valmis laittamaan Peugeot 208 R2:n huimaan liitoon.

– Kuntoutus on edennyt hyvin, vaikka edelleen on kipuja lihaksissa tärskyn jälkeen. Nilkkaa loukkasin ulosajossa myös, mutta nyt olen ajokunnossa. Nuotitin aiemmin viikolla jo Katalonian MM-rallin tulevaisuutta varten. Minulla on tallin täysi tuki kilpailemiseen, CHL Sport Auto -tallissa ajava Lario summaa.

– On tässä aika montakymmentä kilometriä kävelty ja vesijumpassa käyty, kun ei oikein raskaampaa ole kärsinyt tehdä. Sisulla on menty ja nyt ollaan taas valmiita laittamaan kaikki peliin, 21-vuotias Lario jatkaa.

Lario ajaa lauantaina alkavassa Terre des Cardabelles -rallissa, joka kuuluu Peugeot 208 RallyCupiin. Kyseessä on sarjan viimeinen sora-osakilpailu. Kahden päivän rallissa on kymmenen erikoiskoetta ja yhteensä 160 ek-kilometriä. Tavoitteet ovat hankalan viikon jälkeen normaalia maltillisemmat, mutta taistelutahtoinen suomalainen ei ikinä halua ajaa sijoista ynnä muut.

– Jos ajaminen tuntuu hyvältä ja kipuja ei ole, niin kyllä meidän vauhdin pitäisi riittää kärkikolmikkoon. Katsotaan nyt kuitenkin aluksi, miltä se kisavauhti tuntuu kehossa. Sisulla kuitenkin mennään, Lario lupaa.

Lempäälässä mukana ollut kartturi Tero Nättiaho on parantunut iskuistaan hyvin, mutta on vielä toipilaana. Etelä-Ranskan Millaussa tulevana viikonloppuna ajettavassa rallissa Larion kartturina toimii Saksan MM-rallissakin nuotteja lukenut Tatu Hämäläinen.

Moni muu kuski nuoleskelisi haavojaan hieman pidempään rajun ulosajon jälkeen, mutta Lario on toista maata.

– Moni on kyllä varikolla täällä ihmetellyt, että meinaatko tosiaan ajaa kilpaa. Tottakai meinaan, kun siltä tuntuu. On minulla myös tietenkin tiimin täysi tuki, Lario päättää.

Lario on PeugeotCupissa 10. sijalla kolmen perättäisen teknisen keskeytyksen rasittamana, mutta suomalaiskuskilla on vielä kaikki mahdollisuudet nousta kolmen joukkoon nappionnistumisilla viimeisissä ralleissa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat