14-vuotias suomalaistoivo nappasi hopeaa Latvian rallisarjasta – ”Yksi lupaavimmista kuljettajista”

Isak Hatanmaa sijoittui toiseksi Latvian rallisarjan LRC4-luokan loppupisteissä.
Isak Hatanmaa
Isak Hatanmaa. Kuva: Janis Asaris
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Luokan päätöskilpailu ajettiin viikonloppuna Virossa Paide-rallin yhteydessä. Vasta 14-vuotias Hatanmaa ja kilpailussa nuorukaisen kartturina toiminut Kristian Sohlberg nappasivat LRC4-luokan kisasta viidennen tilan, joka sinetöi hopeasijan suomalaistoivolle.

Kauden alussa Hatanmaan tavoitteeksi oli asetettu kokemuksen kartuttaminen. Kokemuksen lisäksi Hatanmaa on saalistanut tänä vuonna myös hyviä tuloksia Peugeot 208 Rally4 -autolla Latvian rallisarjasta.

LRC4-luokan päätöskisassa Hatanmaa jäi reilut kaksi minuuttia voiton ottaneesta Viron Jaspar Vaherista. Hatanmaa pyrki nostaamaan vauhtiaan kilpailun mittaan.

– Tykkäsin Paiden kaikista pätkistä, vaikka ne olivatkin nopeita, mutta silti ajettavia. Kokonaisuuteen ralli jätti hyvän maun, hymy oli huulilla joka pätkän ja kisan jälkeen. Iso kiitos tiimille, ”Krisselle” valmennuksesta ja kartturoinnista ja kaikille tukijoille, Hatanmaa kertoi tiedotteessaan.

– Hopeaa tuli, mahdollisuus olisi ollut myös mestaruuteen, mutta jätimme kauden ensimmäisen lyhyen rallin ajamatta. Nyt se vähän harmittaa, kun kauden aikana huomattiin vauhdin riittävän.

Paide-rallissa nuotteja lukenut rallivalmentaja Kristian Sohlberg vaikuttui Hatanmaan otteista.

– Suunnitelma toimi täysin, kehitys meni jopa yli odotusten. Perjantaina olimme vielä junioreita, mutta lauantaina autoa ajoi yleisen mies, Sohlberg tiivisti.

– Koko ralli meni hienosti. Parannusta tuli koko ajan, vinkit ja muutokset otettiin vastaan ja ne toteutettiin. Vauhti kasvoi varmaan sekunnin per kilometri, mutta silti ajo oli puhdasta. Tunnistan lupaukset, ja Isak on yksi lupaavimmista kuljettajista, jonka kyydissä olen koskaan istunut.

Hatanmaa kilpailee vielä syys-lokakuun taitteessa Liettuassa Utena-rallissa, jossa ratkeaa Latvian rallisarjan junioriluokan mestaruus. Hatanmaa on luokan pisteissä kolmantena, mutta hänellä on mahdollisuudet jopa mestaruuteen saakka.

Paide-rallin yleiskilpailun ykkönen oli virolaiskonkari Priit Koik, joka löi 16-vuotiaan norjalaislupauksen Karl Peder Nordstrandin niukalla 0,6 sekunnin erolla.

Lue myös nämä

  • Uusimmat