Teemu Suniselle avautumassa WRC-tallipaikka? – ”Haluamme ajaa siellä”

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomalainen rallilupaus Teemu Suninen toivoo, että hänen näyttönsä riittävät WRC-tallipaikkaan ensi vuodeksi.

Suninen antoi vahvat näytöt jälleen viime viikonloppuna, kun hän ajoi voittoon WRC2-luokassa. 23-vuotias jokelalainen nousi samalla taistelemaan luokan MM-hopeasta.

Suninen ajoi aiemmin tällä kaudella kaksi MM-rallia M-Sport-tallin WRC-autolla. Suomalaispilotti löysi nopeasti huippuvauhdin ja pystyi haastamaan sarjan kärkikuljettajat. Puolassa hän oli kuudes ja Suomen MM-sorilla neljäs.

M-Sport-tallista on näillä näkymin avautumassa ainakin yksi tallipaikka ensi vuodeksi. Aiemmin tiistaina WRC:n ralliradion konkaritoimittaja Colin Clark kertoi, että hänen saamiensa tietojen mukaan Ott Tänak on siirtymässä Toyotalle kaudeksi 2018. Lisäksi M-Sportin ykköskuljettaja Sebastien Ogier ei ole vielä päättänyt tulevan sesongin työnantajaansa.

Suninen on ajanut tämän vuoden M-Sportin riveissä, ja lisäksi Sunisen managerilla Timo Jouhkilla on läheiset välit tallipomo Malcolm Wilsoniin. Näistä lähtökohdista Sunisella vaikuttaa olevan hyvät mahdollisuudet päästä tallin WRC-kuljettajaksi kuluvan kauden jälkeen.

Sunisen mukaan neuvotteluja käydään tällä hetkellä ainakin M-Sportin suuntaan.

– Timo hoitaa tällä hetkellä neuvottelut. Minä ajan autoa, se on ainoa juttu, jonka minä voin hoitaa, Suninen sanaili Katalonian rallin jälkeen.

Suninen sanoi, että ensi vuosi on yhä kysymysmerkki.

– Toki haluamme ajaa siellä (WRC-luokassa) ensi vuonna ja toivomme saavamme WRC-sopimuksen. Onnistuimme hyvin täällä (Espanjassa), mikä oli tärkeää minulle itselle sekä tallille ensi vuotta ajatellen. Nyt meidän pitää tehdä hyvää työtä Walesin rallissa, Suninen totesi.

Sunisen manageri Timo Jouhki kertoi Ilta-Sanomille, että hän yrittää neuvotella kuljettajalupaukselle sopimuksen, joka kattaa kaikki ensi kauden rallit WRC-autolla.

– Siitä lähdetään, että Teemu saadaan ajamaan WRC-autolla ensi kaudella. WRC2-puolelta on ollut tarjouksia jo pidempään, mutta sen ei pitäisi olla Teemun luokka enää tämän kauden jälkeen, Jouhki sanoi IS:lle.

Lue myös nämä

  • Uusimmat