Teemu Suninen sai merkittävän testipestin

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomen MM-rallissa huikeasti esiintynyt Teemu Suninen on valittu testaamaan Oreca-moottoriurheilutiimin kehittämää R4-luokan rallikalustoa.

Kansainvälinen autoliitto FIA ilmoitti alkuvuodesta, että ranskalaisyhtiö Oreca on valittu rallin R4-luokan kalustopaketin kehittäjäksi. R4-pakettiin kuuluvat muun muassa 1,6-litrainen turbomoottori ja kaikki siihen liittyvät komponentit, vaihteisto, akselisto, jarru- ja polttoainejärjestelmät sekä osat alustaan. Kalustopaketti voidaan asentaa useisiin eri autotyyppeihin ja sen pitäisi alentaa kuluja.

Oreca tiedotti maanantaina, että Suninen pääsee testikuljettajana kehittämään uutta kalustoa Stephane Sarrazinin sekä Raphael Astierin kanssa. Suninen kilpaili Oreca-tallin R5-autoilla kausina 2015-16 ennen siirtoaan M-Sportille.

– On erittäin mielenkiintoista päästä mukaan uuden ralliluokan kehitystyöhön. Mielestäni R4 on hyvä tapa rakentaa silta R3- ja R5-luokkien väliin, se helpottaa luokasta toiseen siirtymistä, Suninen kertoo Orecan tiedotteessa.

– Olen aina ollut sitä mieltä, että tämä luokka on tärkeä, koska hyviä kuljettajia löytyy paljon. Tämän avulla useammat kuljettajat saavat mahdollisuuden ajaa hyvillä autoilla. Toivottavasti uudesta luokasta tulee menestyvä. Olen varma, että Oreca suunnittelee vahvan paketin, 23-vuotias suomalaislupaus lisää.

Lue myös nämä

  • Uusimmat