WRC-huoltoalueella on kuhistu Jari-Matti Latvalan asemasta – ”Saako ajaa kautta loppuun saakka?”

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-kauden viides osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Argentiinassa. Rallit.fin toimittajat Toni Heinonen ja Aki Hietavala ruotivat kilpailun ennakkoasetelmat videoanalyysissään.

Yksi rallin mielenkiintoisista nimistä on Toyotan Jari-Matti Latvala, jonka alkukausi on ollut erityisen vaisu. MM-sarjan kokenein kuljettaja, jolle viikonlopun kilpailu on jo 200:s MM-ralli, on kerännyt kauden neljästä ensimmäisestä osakilpailusta vaivaiset 15 pistettä, jotka oikeuttavat sarjatilanteessa vasta yhdeksänteen sijaan.

WRC-piireissä on edellisten kisojen aikana käyty kahvipöytäkeskusteluja Latvalan asemasta Toyotalla. Aiheesta on jopa lyöty vetoa.

– Huoltoparkissa on jo kuhistu, että missä vaiheessa Toyotan johdolla menee hermo. Saako Jari-Matti ajaa edes koko kautta loppuun saakka, Rallit.fin päätoimittaja Heinonen kysyy.

– Sekin voi olla mahdollista. Jonkinlaista näyttöä on pakko saada. Siellä kärkkyy taustalla muita – (Craig) Breeniä, (Mads) Östbergiä ja (Hayden) Paddonia, jotka haluaisivat tulla antamaan omia näyttöjä. Ja Japanissa varmasti toivotaan, että Takamoto Katsutakin pääsisi vielä WRC-autolla ajamaan MM-rallin, toimituspäällikkö Hietavala jatkaa.

Katso alla olevalta videolta Rallit.fin ennakkoanalyysi Argentiinan MM-rallista. Ketkä ovat kisan kuumimmat suosikit? Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2284,259789″ floating=”1″ ap mute]

 

Latvala kertoi itse ennen kisaa, että hän lähtee hakemaan Argentiinasta ehjää suoritusta. Se olisi tärkeää ennen kaikkea suomalaisen itseluottamuksen kannalta.

– Jos tämäkin homma menee munilleen tällä viikolla, niin ei tästä kaudesta tule lasta eikä sitä toistakaan. Tämä menee ihan terveisten ajeluksi. Olisi se sitten vähän sääli, Hietavala sanoo.

Argentiinan MM-ralli käynnistyy torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaa.

Lue myös nämä