Toyota-tähti sanoi suorat sanat Kalle Rovanperän ja Sebastien Ogierin touhusta: ”Se on turhauttavaa”

Elfyn Evans on tällä kaudella Toyotan ykköstykki rallin MM-sarjassa.
Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kun kaksinkertainen maailmanmestari Kalle Rovanperä ja kahdeksankertainen mestari Sebastien Ogier ajavat tällä kaudella vain puolikkaan MM-sarjan, on kuljettajien MM-sarjassa Toyotan leirissä kaikki paineet Evansin niskassa.

Evansin kausi onkin alkanut hyvin ja walesilainen on tällä hetkellä ennen kauden viidettä osakilpailua toisena kuljettajien MM-sarjassa vain kuusi pistettä MM-sarjaa johtavasta Thierry Neuvillesta jääneenä.

Evans suhtautuu uuteen rooliinsa kuitenkin hyvin tyynesti.

– Mikään ei ole minun osaltani oikeastaan muuttunut. Seb ja Kalle ajavat molemmat vain osa-aikaisesti, mutta minulla se ei ole muuttanut mitään. Me haluamme kuitenkin taistella taas mestaruudesta, kuten viime vuonnakin, Evans kommentoi ennen Portugalin MM-rallia.

Kuuntele alapuolelta Rallipodin tuorein jakso Portugalin auringon alta. Muista pistää Rallipodi tilaukseen Spotifyssa. Voit kuunnella tuoreimman jakson myös tästä linkistä.

Portugalin MM-ralli alkaa toden teolla perjantaina. On ennustettu, että perjantai on jo hyvin ratkaiseva koko rallin kannalta.

– Huomisesta päivästä tulee todella haastava ja huoltoa ei tietenkään ole. Pätkät ovat todella haastavia myös renkaille. Meillä on nyt vielä yksi erikoiskoe enemmän verrattuna viime vuoteen, joten päivästä tulee varmasti tosi haastava. Perjantaina on tärkeää pysyä vain ongelmista erossa. Yritämme ajaa hyvän perjantaina, jotta pysymme taistelussa mukana, Evans ennakoi.

Rallin MM-sarjan pisteenlaskusysteemi meni täksi kaudeksi uusiksi. Uusi systeemi on herättänyt paljon kritiikkiä.

– Loppujen lopuksi pitää vain ottaa kaikki ne pisteet, jotka voi saada. Meidän pitää vain keskittyä tekemään hyvää työtä. Niin yksinkertaista se on, Evans kuittasi.

Portugalin MM-rallin pätkät ovat kaikille hyvin tuttuja. Voisi siis kuvitella, että eroja on viikonlopun aikana hyvin vaikeaa repiä ainakaan kovin suuriksi.

– Se on haastavaa ja totta kai myös lähtöpaikalla on oma merkityksensä, Evans sanoi.

Evans joutuu kisaamaan myös tallikavereitaan Kalle Rovanperää ja Sebastien Ogieria vastaan, jotka osa-aikaisina kuljettajina saavat huomattavasti paremmat lähtöpaikat. Evans toivoisi asiaan muutosta ja yksi mahdollisuus olisi palauttaa kilpailuihin niin sanottu aika-ajoerikoiskoe, jonka perusteella kuljettajat pääsisivät valitsemaan oman lähtöpaikkansa.

– Siitä on keskusteltu aika paljon, mutta katsotaan nyt, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Mutta on tämä aika turhauttavaa, Evans myönsi suoraan.

Lue myös nämä