Teemu Suninen saa kovan kirittäjän MM-rallin päätöspäivään – ”Pitää yrittää täysillä”

Teemu Suninen ja M-Sport Fordin tallipäällikkö Richard Millener
Teemu Suninen ja M-Sport Fordin tallipäällikkö Richard Millener. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Suninen on ollut Korsikan MM-rallissa ainoa suomalaiskuljettaja, jonka suoritusta voi pitää kelvollisena.

Suninen on kilpailussa viidentenä ennen sunnuntain kahta erikoiskoetta. Fordin suomalaiskuljettaja on välttänyt turhat virheet, eikä jokelalaisen ole tarvinnut murehtia liikaa autonsa säädöistä.

Sunisen sijoitus nousi pykälällä lauantain viimeistä edellisellä erikoiskokeella, kun Toyotan Ott Tänak putosi kärkisijalta rengasrikon vuoksi. Virolaiskuljettaja lähtee jahtaamaan suomalaista 22,4 sekunnin takamatkalta sunnuntaina.

– Viidennessä sijassa riittää pidettävää, koska Tänak on aika lähellä. Pitää yrittää täysillä, jotta hänet voi pitää takana, Suninen sanoi.

– Tämä olisi erittäin hyvä tulos minulle. Korsika oli ennakkoon kaikkein vaikein ralli minulle. Toistaiseksi on mennyt hyvin.

Suninen kilpailee ensimmäistä kertaa Korsikalla WRC-autolla. Kokemukseen nähden vauhti on ollut ajoittain loistavalla tasolla – siitä osoituksena oli kolmanneksi nopein aika lauantain viimeistä edellisellä erikoiskokeella.

– Olen saanut ajamista kohdalleen asvaltille. Enemmän on tekemistä siinä, että ajon saa kohdalleen leikkauksissa, joissa on paljon soraa. Pidon lukeminen on ollut niissä tilanteissa liian hankalaa, Suninen tuumasi.

– Sanoisin, että tämä on ollut lupauksia antava suoritus. Työtä on toki vielä edessä.

Suninen on napannut tällä kaudella vain yhden MM-pisteen, joten Korsikalla pistepottia on mahdollisuus kasvattaa huomattavasti. Lisäpisteitä on jaossa vielä kilpailun päättävällä Power Stage -erikoiskokeella sunnuntaina.

– Powerilla voi olla saumat saada muutama piste, jos ajo maittaa.

Lue myös nämä