Teemu Asunmaa tyytyväinen kotirallin antiin – ”Olosuhteisiin nähden hyvä suoritus”

Teemu Asunmaa sijoittui rallin SM-sarjan kauden neljännessä osakilpailussa Pohjanmaa-rallissa toiseksi.
Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Henri Vuorinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toinen sija pitää alavutelaiskuljettajan pistejohdossa, kun sarjaa on jäljellä kolme osakilpailua.

Kilpailu käynnistyi perjantaina kahdella erikoiskokeella. Asunmaa nappasi aikaisen johdon yötauolle mentäessä 1,4 sekunnin turvin. Lauantain Asunmaa aloitti kolmanneksi nopeimmalla ajalla parantaen seuraavalle erikoiskokeelle ollen toiseksi nopein. Päivän ainoalla kahteen kertaan ajetulla erikoiskokeella, Naarajoki 1:llä, Asunmaa ajoi pohja-ajan.

– Ei lähtenyt hyvin käyntiin. Irtosoraa on paljon ja sen myötä liukasta, aura-auton roolista kärsinyt Asunmaa tuskasteli.

Lauantain toiselle lenkille lähdettäessä Asunmaa oli toisena vain 1,5 sekunnin erolla kärkeen. Tiukka sekuntikamppailu kaventui heti seuraavalla erikoiskokeella 1,2 sekuntiin. Lopulta tietä aurannut alavutelainen joutui kuitenkin taipumaan 5,8 sekunnin turvin.

– Ihan hyvää suorittamista koko viikonlopun ajan, ei mitään isompia virheitä. Olosuhteisiin nähden hyvä suoritus. Yritettiin, mutta on hankalaa ottaa enempää riskejä, kun soraa on paikka paikoin aika paljon.

Toinen sija pitää Asunmaan SM1-luokan pistejohdossa, kun sarjaa on jäljellä kolme osakilpailua.

– Itse tein kaiken, minkä ensimmäisenä autona reitillä pystyin tekemään. Tuloksemme oli riippuvainen muista. Miten he pystyivät hyödyntämään puhdistunutta ajouraa ja lähtöpaikkaansa. Meiltä hyvä suoritus tähän paikkaan. Ja onnittelut Laurille (Joona) hienosta ajosta, Asunmaa totesi.

– Mahtui reitille muutaman sekunnin ajovirheitä, mutta niitä tekevät kaikki. Ei tämä täydellinen päivä meillä ollut, mutta ei se varmasti sitä ollut muillakaan. Toinen sija ja sarjajohdon säilyttäminen oli hyvä tulos tähän kohtaan.

Alavutelainen on päässyt myös varsin hyvin jo sinuiksi uuden Skoda Fabia RS Rally2 -autonsa kanssa.

– Uusi Skodamme toimi hienosti. Olemme uuden automme kehitystyön alkumetreillä, mutta jo nyt kaikki pelasi hienosti. Tässä on vajaa kuukausi aikaa ajaa testiä ja kehittää autoamme taas eteenpäin. Joensuun Itäralliin lähdetään taas menestymään, Asunmaa lupasi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat