Suomalaisella WRC-tähdellä hirveä hinku ajamaan, mutta tehdas on kiinni – ”Itse en voi niitä vehkeitä kustantaa”

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tallinnassa tätä nykyä asuva M-Sport Fordin suomalaiskuski Teemu Suninen otti tiedon Suomen MM-rallin peruutuksesta tyynin mielin vastaan. Jo pitkään oli ollut tiedossa, että Jyväskylän rallin toteutuminen olisi vaatinut pienen ihmeen.

– Onhan se sinänsä harmi, ettei vieläkään päästy sarjaa jatkamaan. Ajotauosta tulee aika pitkä. Täytyy kohta jotain töitä itselle keksiä, Suninen kuittasi Rallit.fille.

Rallin MM-sarjan on määrä jatkua syyskuun lopussa Turkissa. Jo nyt neljä rallia on peruttu ja kahta lykätty eteenpäin. Alkuvuodesta ehdittiin ajaa kolme osakilpailua, joten selviö on, että jos ajamaan päästään, on luvassa melkoinen tynkäkausi.

– Kohta ollaan siinä pisteessä, että voidaanko mitään mestaruuksia enää jakaa, kun ajettuna on niin vähän kisoja. Arvostaako ihmiset enää tällaista tynkäsarjaa? Ja haluaako enää tehtaat lähteä ajamaan, jos sarjalla ei ole arvostusta? Aika kinkkiset ovat näkymät. Saa nähdä, meneekö rallien jatkuminen kuitenkin lopulta ensi vuoden puolelle, Suninen aprikoi.

Katso alta kooste viime MM-kauden ulosajoista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,334488″ ap mute ]

Jos MM-sarja jatkuu vielä syksyllä, on Sunisella huolen aiheena ajotuntuman puuttuminen. Työnantaja M-Sport on lomauttanut väkensä ja omalla rahalla ei ole järkeä lähteä huvikseen ajamaan.

– Jollain tapaa pitäisi saada ajorytmiä ylläpidettyä. Tuntuu, että nämä mahdollisuudet ovat itsellä tällä hetkellä aika minimissä. Varsinkin tässä kohtaa, kun olen M-Sportin palkkalistoilla ja siellä on kaikki lomautettuna. Se on hankala yhtälö itselle, Suninen toteaa.

Sunisen nykyisessä ”kotimaassa” Virossa olisi luvassa Rally DirtFish elokuun alussa, mutta mahdollisuudet osallistumiseen ovat varsin pienet.

– Kyllä minua kiinnostaisi lähteä ajamaan, kun vain saisi auton alle. Itsellä ei ole niitä vehkeitä rahaa kustantaa. Minkä verran sitten sponsoreita voisi tässä vaiheessa hommatta, niin voi olla aika kimuranttia. Täytyy vähän asioita pohtia, mutta ehkä on parempi palata sen suhteen maan pinnalle. Se voi olla haastava yhtälö, Suninen myöntää.

– Valitettavasti ei ole ollut mitään puhetta asian (Viron rallin) suhteen. Siellä on Englannissa tehdas kiinni ja tilanne muutenkin koronan suhteen huonohko.

Suninen kuitenkin luottaa, että Otepäässä elokuussa ajetaan kilpaa.

– Kyllä minä uskon, että siellä ajetaan. Ne joilla ei ole mitään budjettihuolia, niin varmasti siellä joku näkyy. Ei varmasti WRC-autoja ja muita ihan siinä määrin näy kuin viime vuonna, mutta varmasti jokunen auto. Siellä voi olla Suomesta joku tiimi suomalaisella kuskilla ja ainakin virolainen Hyundailla.

Lue myös nämä

  • Uusimmat