Rallin MM-sarja himoaa kasvua koronasta huolimatta – tähtäimessä USA:n ja Kiinan rallit

Rally China
Vuoden 2016 Kiinan MM-ralli peruttiin tulvien vuoksi. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarja on koronapandemian takia tauolla, mutta kulisseissa junaillaan jo seuraavien vuosien kisakalenteria. WRC:n promootioyhtiön nokkamiehen Oliver Cieslan mukaan rallin tulisi huipputasolla palata takaisin Yhdysvaltoihin ja Kiinaan.

Kiinassa on viimeksi ajettu vuonna 1999. Myös vuonna 2016 oli määrä ajaa Kiinassa, mutta kilpailu peruttiin myrskytuhojen takia. Yhdysvalloissa on viimeksi ajettu vuonna 1988, kun Tacoma isännöi Olympus-rallia.

– Meidän pitää tuoda rallit maailman isoimmille markkinoille eli Yhdysvaltoihin ja Kiinaan. Koronavirus on laittanut meidän ottamaan pari askelta taaksepäin, mutta se on tavoite tulevaisuudessa, Ciesla sanoo Autosportille.

– Me haluamme kisat näihin valtioihin. Sitä kautta näkyvyys kasvaa ja useammat autonvalmistajat päättävät sijoittaa ralliin. Sen me haluamme ehdottomasti tehdä tulevaisuudessa, Ciesla jatkaa.

Katso alta kooste viime MM-kauden ulosajoista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,334488″ ap mute ]

Autonvalmistajia MM-sarja ehdottomasti kaipaa. Uusien markkinoiden lisäksi WRC Promoottori ja FIA haluavat tuoda lajia houkuttelevammaksi hybriditeknologialla, joka tulee WRC-autoihin vuonna 2022. Tämän on määrä olla houkuttimena autonvalmistajille.

– Hybridit ovat varmasti yksi tekijä, minkä takia valmistajat päättävät tulla mukaan WRC:hen. Se on kuitenkin vain yksi tekijä. Meillä on maailman parhaat kuskit, paras videotuotanto ja paras näyteikkuna sekä autonvalmistajille että renkaiden valmistajille, bensayhtiöille ja kaikille muille yhteistyökumppaneille, Ciesla mainostaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat