Suomalaisella rallitoivolla värikäs debyytti asvaltilla – ”Ei ollut kaikista helpoin ralli aloittaa”

Vasta 18-vuotias Toni Herranen keräsi tärkeää kokemusta asvaltilta, kun hän osallistui rallin EM-sarjan Rooman osakilpailuun viime viikonloppuna.
Toni Herranen
Toni Herranen. Kuva: Toni Herranen Sports
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Herranen on kilpaillut tällä kaudella kotoisen SM-sarjan lisäksi myös EM-sarjan ERC4-junioriluokassa. Rally di Roma Capitale oli suomalaisnuorukaiselle uran ensimmäinen asvalttikilpailu.

Herranen tutustui Ford Fiesta Rally4 -kilpurin puikoissa asvaltilla ajamiseen rallin ennakkotesteissä.

– Saatiin testeissä ihan kohtuulliset kilometrit kasaan ja vähän fiilistä asfaltilla ajamiseen. Paljon oli kuitenkin uutta edessä, Herranen kommentoi ennen kilpailua.

Rallista tulikin ensikertalaiselle erittäin haastava. Kaksi erikoiskoetta peruttiin heti kilpailun alussa, ja jo lauantain kolmannella ajetulla erikoiskokeella Ford Fiesta lipsahti jarrumurheiden johdosta syvälle pensaikkoon.

Huoltojoukot saivat auton kuntoon sunnuntaille, ja Herrasella oli edessä vielä tärkeitä asvalttikilometrejä tulevia kisoja ajatellen, vaikka hän oli menettänyt toiveet hyvästä sijoituksesta keskeytyksen vuoksi.

– Ei ollut kaikista helpoin ralli aloittaa asvaltilla. Yleisesti oli todella haastava viikonloppu, mutta opettavainen.

Sunnuntain kuudesta erikoiskokeesta lopulta vain neljä ajettiin, mutta oppia karttui viikonlopulta silti varsin mukava määrä.

– Vähän toki huono tsägä, kun niin monta pätkää peruttiin ja jäi sen vuoksi ajamatta. Saatiin kuitenkin ihan hyvin kilsoja, kun laskee testit mukaan. Kokemuksena todella hyvä, ja tästä on todella paljon helpompi lähteä seuraavaan asvalttikisaan, Herranen toteaa.

Herranen keräsi keskeytyksestä huolimatta viikonlopulta seitsemänneksi korkeimmat sarjapisteet ja jatkaa ERC4 -junioriluokan kolmannella sijalla, kun ajamatta on kaksi osakilpailua.

EM-kausi jatkuu elokuun viimeisenä viikonloppuna Tshekissä, missä ajetaan niin ikään asvalttiteillä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat