Quantcast

”Jotenkin tämä pitäisi silti ratkaista” – mestari kritisoi rallin MM-sarjan sääntöjä

Norjalainen Andreas Mikkelsen nappasi Viron MM-rallista jo kauden kolmannen voittonsa WRC2-luokassa.
Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsen. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Puolustavan mestarin tämän vuoden tittelikampanja näyttää kuitenkin hankalalta, sillä vyöllä on myös kaksi keskeytystä moottorivikoihin Portugalin ja Sardinian osakilpailuista. WRC2-luokassa kuljettajat voivat ajaa seitsemän MM-osakilpailua, joista kuuden parhaan tulos lasketaan lopullisiin pisteisiin.

Mikkelsen johtaa WRC2-luokkaa, mutta yhden rallin vähemmän ajanut puolalainen Kajetan Kajetanowicz on vain kolmen pisteen päässä. Mikkelsenillä on allaan viisi ja Kajetanowiczilla neljä MM-rallia. Puolalainen otti kauden ainoan voittonsa Kenian MM-rallista kesäkuussa, jossa kilpailun taso oli selvästi Euroopassa ajettavia ralleja maltillisempaa.

WRC-auton ratistakin tuttu Mikkelsen kehottaa Kansainvälistä autoliitto FIA:a miettimään WRC2-luokan sarjajärjestelmää uusiksi.

– Se on hankala juttu. Voisi ehkä olla järkevintä nimetä viisi kisaa, joissa kaikkien tulee kilpailla. Silloin toki osallistujalista muissa MM-ralleissa ei tule olemaan kovinkaan mairitteleva. En ole ihan varma, miten tämä homma pitäisi ratkaista, Mikkelsen pohtii Dirtfishin sivuilla.

– Jotenkin tämä pitäisi silti ratkaista, jotta ajaisimme samoja kisoja ja kilpailisimme toisiamme vastaan. Silloin kukaan ei lentäisi ralleihin, joissa muita luokan kuskeja ei ole paikalla.

Kajetanowicz voi hyvin osallistua myös Uuden-Seelannin ja Japanin MM-ralleihin, joihin muita eurooppalaisia WRC2-kuskeja tuskin matkustaa. Luokan sarjasäännöissä ei nimittäin ole mainintaa pakollisista kaukoralleista, toisin kuin takavuosina, jolloin kaikkien piti ajaa vähintään yksi kaukoralli Euroopan kisojen lisäksi.

Mikkelsenillä on siis WRC2-luokan pisteitä ajatellen mahdollisuus osallistua vielä kahteen MM-ralliin. Norjalainen pohtii saksalaisen Toksport-tiiminsä kanssa, mitkä kisat olisivat järkevimpiä.

– Meidän pitää päättää, mitä teemme seuraavaksi. Mestaruustaistelu näyttää nyt parhaalta Kajton osalta. Me yritämme miettiä ne rallit, joissa pääsisimme ajamaan häntä vastaan. Liikkeellä on tosin huhuja, että hän ajaisi Uuden-Seelannin ja Japanin, jotka eivät tule meidän osaltamme toteutumaan, Mikkelsen summaa.

Mikkelsen ja Kajetanowicz eivät ole mukana ensi viikon Suomen MM-rallissa. Mestaruustaistelussa on oma sanansa vielä sanottavanaan myös ranskalaisella Yohan Rosselilla, joka on voittanut kaksi osakilpailua tänä vuonna. Rossel on ajanut neljä kisaa ja on 16 pistettä Mikkelseniä perässä.  

Katso alapuolelta WRC2-luokan parhaat palat Viron MM-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat