Sebastien Loeb antoi arvionsa uusista WRC-autoista

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb ei usko, että uudet autot ovat tehneet rallin MM-sarjasta entistä paremman spektaakkelin katsojille.

WRC-autojen ulkomuoto muuttui merkittävästi täksi kaudeksi ja lisäksi niihin lisättiin tehoja. Yksi sääntömuutokseen johtaneista syistä oli se, että autoista haluttiin entistä näyttävämpiä.

– En tiedä, onko se muuttanut paljoakaan lajia katsojien silmissä tai onko se tehnyt lajia ja show’ta paremmaksi, ranskalaiskonkari Loeb kertoi Motorsport-Total.comille.

Nykyisissä ajokeissa on enemmän hevosvoimia koneessa, ja myös parantunut aerodynamiikka on lisännyt vauhdin tuntua ohjaamossa.

– Kuljettajilla on varmasti hauskaa, kun he ajavat näillä upeilla autoilla. Autoissa on enemmän tehoja, joten onhan se vaikuttavampaa. Mutta näkyykö se katsojille? Loeb kysyy.

Nykyään rallicrossin MM-sarjassa kilpailevalla Loebillä ei ole suoranaista hinkua päästä uuden WRC-auton rattiin.

– Ehkä voisin pitää päivän verran hauskaa.

– Tiedän, millaista niillä ajaminen olisi. Ne (uudet WRC-autot) olisivat jossain vanhojen WRC-autojen ja nykyisen sarjani autojen välimaastossa, sanoi Loeb, jonka rallicross-Peugeot’ssa on noin 600 hevosvoimaa – eli lähes tuplat WRC-autoihin verrattuna.

Lue myös nämä

  • Uusimmat