Rallin Suomen mestarilla vielä epävarma olo uuden Toyotan ratissa – ”Säädettävää jäi vielä”

Vuoden 2022 Suomen mestari Mikko Heikkilä on mukana tulevana viikonloppuna Arctic Lapland -rallissa.
Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vuoden tauon Lapin lumilta pitänyt Heikkilä lähtee paitsi haastamaan kotimaan huiput ja ulkomaiden tähdet, myös testaamaan uutta Toyota GR Yaris Rally2-autoa.

Viime vuonna rallin EM-sarjassa kisannut Heikkilä kilpailee napapiirillä TGS Motorsportin kanssa kartanlukijanaan Kristian Temonen.

– Viime vuonna tuntui niin oudolta, kun kaikki muut olivat ”tunturissa” ajamassa ja itse olin kotona. Tänä vuonna tilanne on parempi. Tunturi on hieno kisa, ja on oikein mukavaa päästä tänne hienoille pätkille, Heikkilä kertoo.

Valmistautuminen kauden avaukseen ei ole onnistunut aivan toivotulla tavalla. Hienosäätöä auton säätöjen kanssa on edessä vielä testierikoiskokeella. Heikkilä toivottaa myös vaihtelevat sääolosuhteet tervetulleiksi.

– Perushommat auton kanssa tuntuvat olevan ihan OK, mutta säädettävää jäi vielä vähän shakedownille. Testeistä ei jäänyt ihan sataprosenttinen maku rajallisen ajan vuoksi, mutta koitetaan saada autoa mieluisampaan suuntaan ennen kilpailun alkua, nurmijärveläiskuski toteaa.

– Vaikka sää olikin tänään suojan puolella, reitillä ei näkynyt sohjoa missään vaiheessa. Soraa kuitenkin oli jonkin verran pikkutien osuuksilla, mutta ei se mitään, pärjäämme sorapohjillakin.

Heikkilän kilpailukausi jatkuu Tunturin jälkeen Ruotsin MM-rallilla, jonne Arctic Lapland -ralli toimii myös testinä.

– Aina kun ajetaan, niin halutaan voittaa, eikä se ole muuttunut kauden vaihtuessa miksikään. Ajatus kuitenkin oli tulla tänne treenailemaan Ruotsia varten. Isossa kuvassa hyvä sijoitus Ruotsista on päätavoite, mutta ilman muuta haluan pärjätä myös täällä, Heikkilä vakuuttaa.

Arctic Lapland -ralli ajetaan Rovaniemen ympäristössä 2.-3.2. Kilpailu sisältää 12 erikoiskoetta ja 203,98 erikoiskoekilometriä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat