Rallin MM-sarjan kärkikuljettaja tunnusti: Vaikea pysyä Toyota-kuljettajien vauhdissa

Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan virolaistähti Ott Tänak johtaa Walesin MM-rallia vajaan kymmenen sekunnin erolla ennen Fordin Elfyn Evansia, kun ajettuna on kuusi erikoiskoetta.

Tänak löi jauhot suuhun mestaruustaistelussa mukana oleville Sebastien Ogierille ja Thierry Neuvillelle. Viisinkertainen mestari Ogier kärsi perjantain aamupäivän lenkillä vaihdelaatikkoviasta ja tippui kahdeksanneksi liki puolen minuutin päähän rallia johtavasta Tänakista.

– Neljännellä pätkällä sammutin auton yhdessä risteyksessä ja kuulin, että laatikossa ei ole kaikki kunnossa. Sen jälkeen en voinut vaihtaa enää ollenkaan ykkös- tai kakkosvaihteelle. Oli todella vaikeaa ajaa teknisissä paikoissa, Ogier manasi.

– Ott on nyt aika kaukana. Vaihdelaatikkovika oli sääli, sillä me olimme ihan hyvässä vauhdissa. Se on kuitenkin mennyttä ja nyt on pakko vain keskittyä tulevaan.

Hyundai-kuljettaja Neuville ei kohdannut perjantaiaamuna teknisiä ongelmia, mutta Tänak karkasi yli 20 sekunnin päähän.

– Ott ja muut Toyotat tuntuvat menevän karkuun muilta. Heidän vauhdissaan on vaikea pysyä. Oli tosi hankalaa, kun jouduimme ajamaan ensimmäisenä erikoiskokeet läpi. Ei ollut helppoa tunnistaa, missä on pitoa ja missä ei. Yritin ajaa niin kovaa kuin pystyn, Neuville totesi.

– Emme voineet tehdä oikein enempää. Pitoa pitää parantaa autossa. Iltapäivällä myös olosuhteet ovat paremmat.

Walesin MM-rallissa ajetaan perjantaina vielä kolme erikoiskoetta. Kisa päättyy sunnuntaina.

Lue myös nämä