Puola putoaa rallin MM-kalenterista – tilalle Turkki

Puolan MM-ralli
Puolan MM-ralli pudotetaan pois ensi vuoden kalenterista. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Puolan MM-ralli putoaa pois kisakalenterista ensi vuonna. Tilalle tulee Turkin osakilpailu, joka on viimeksi ajettu vuonna 2010. Asiasta kertoo Autosport-lehti verkkosivuillaan.

Puolan kisan kohtaloksi koitui yli-innokkaat fanit. FIA varoitti Puolan rallin järjestäjiä jo viime vuonna, mutta myös tänä kesänä ongelmat jatkuivat. Tästä syystä kilpailu tiputetaan pois kalenterista.

Autosportin mukaan Puolan rallin kohtalo vahvistetaan ensi kuun FIA:n maailmanneuvoston kokouksessa.

– On totta kai sääli, että menetämme Puolan. Se on iso markkina-alue ja se on kehittänyt sarjaamme viime vuosina. Turvallisuussyiden takia FIA kuitenkin päätti, että emme mene sinne ensi vuonna, WRC:n promoottori Oliver Ciesla sanoo Autosportille.

– Haluan kuitenkin korostaa, että järjestäjät eivät ole vastuussa tästä. Tämä on seurausta huonosti käyttäytyvistä katsojista.

Turkin osakilpailu ajetaan ensi vuonna syyskuussa, jolloin kuuden viikon tauko kilpailuista ei tule toistumaan. Puolassa on ajettu kesäkuussa.

Varikkohuhuissa on väläytelty myös sitä, että ensi kaudella ajettaisiin yksi kisa enemmän eli yhteensä 14 osakilpailua. Kroatia ja Uusi-Seelanti ilmeisesti joutuvat kuitenkin nuolemaan näppejään.

– Kokouksessa ehdotamme 13 kisaa, joista kuusi ensimmäistä on jo varmistettu.

Ciesla sanoo haastattelussa, että Uusi-Seelanti tuskin tulee mukaan, koska kustannukset kaukorallissa ovat kovat. Kroatia voisi ottaa Puolan paikan kesäkuun kilpailuna, mutta se on vielä hyvin epävarmaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat