Perkiömäki nappasi voiton rallicrossin SM-avauksessa

Rallicrossin SM-sarja starttasi Kaanaan radalta. Kuva: AKK/Toni Ollikainen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin SM-kausi polkaistiin käyntiin lauantaina Kaanaa Centerissä. Paikalle saapunut runsaslukuinen yleisö pääsi nauttimaan aurinkoisen kelin lisäksi moottoriurheilun juhlasta, kun kauden ensimmäiset SM-pisteet jaettiin neljässä eri luokassa.

Jo ensimmäisissä alkuerissä koettiin historiallinen hetki, kun Hanna Liinamaa nappasi SuperCar-luokassa erävoiton ensimmäisenä naisena SM-sarjan historiassa. Liinamaa selvitti tiensä semifinaaliin hienosti seitsemäntenä, mutta hurjan taistelun jälkeen finaalipaikka jäi vielä tällä kertaa lunastamatta.

SuperCar-luokassa avausosakilpailun voittoon tyylitteli viime kauden SM-pronssimitalisti Ari Perkiömäki. Toiseksi ajoi Saabinsa huimaan iskuun virittänyt Mikko Ikonen ja kolmas oli kansainväisiltä radoilta SM-sarjaan paluun tehnyt Riku Tahko.

– Päivä lähti etenemään jo eilen, kun ajettiin vapaita harjoituksia. Tiesin, että auto on nyt hyvässä vedossa. Kisa lähti hyvin käyntiin ja alkueristä sain heti täydet sarjapisteet. Semifinaalissa sitten oli tiukka startti ja Mikko (Ikonen) pääsi kuittaamaan ohi, joten finaaliin tuli kolmosruutu. Finaali menikin sitten kaikin puolin taktisesti loistavasti. Pääsin hyvällä taktiikalla kärkeen ja lisälenkki osui kohdilleen, Perkiömäki kertasi.

– Vauhti on luokassa noussut taas viime vuodesta. Hyviä autojahan tuossa on, joten varmasti viimeisessä kisassa on sellanen 4-5 autoa pienillä piste-eroilla. Tasainen porukka, eikä kestä pienintäkään virhettä, jos meinaa voittaa tänä vuonna kisoja. Kilpailu on kovaa, mutta rehtiä, totesi Perkiömäki lopuksi.

SRC-luokka näytti jälleen tasaisuutensa, ja kamppailu oli huimaa läpi päivän. Luokka tarjosi myös päivän suurimman yllätyksen, kun finaalissa voittoon kampesi jokamiesluokan radoilta rallicrossin pariin siirtynyt Janne Viitikko. Toiseksi ajoi hallitseva Suomen mestari Joni-Pekka Rajala ja kolmas oli viime kauden hopeamitalisti Henri Haapamäki.

Autokrossi-luokka oli yhden miehen ylivoimaista näytöstä. Ensimmäiseen kokonaisee kauteensa rallicrossin SM-sarjassa startannut Juha Rytkönen hankki Toni Kuhaselta viime kauden mestaruus-auton, ja mies jatkoikin siitä mihin Kuhanen viime kaudella jäi. Rytkönen otti nimiinsä kaikki viisi erää ja pääsi tuulettamaan voittoa ennen toiseksi ajanutta Joni-Pekka Rajalaa. Kolmas oli viime kauden pronssimitalisti Jori Seppälä.

Nuoret kuljettajalupaukset tarjosivat jälleen yleisölle mahtavaa kilvanajoa Crosskart-luokassa. Voittoon ajoi viime vuonna SM-hopeaa saalistanut Valtteri Koski. Toinen oli Aatu Matikainen ja kolmanneksi sijoittui Konsta Saarinen.

Rallicrossin SM-sarja jatkuu 16. kesäkuuta, kun kauden toinen osakilpailu ajetaan Honkajoella.

Epäviralliset tulokset:

SuperCar-luokka:

1. Ari Perkiömäki 3.21,475
2. Mikko Ikonen + 0,650
3. Riku Tahko + 5,137

SRC-luokka:

1. Janne Viitikko 3.25,427
2. Joni-Pekka Rajala + 2,410
3. Henri Haapamäki + 3,292

Autokrossi:

1. Juha Rytkönen 3.26,201
2. Joni-Pekka Rajala + 3,304
3. Jori Seppälä + 3,848

Crosskart:

1. Valtteri Koski 3.48,070
2. Aatu Matikainen + 1,533
3. Konsta Saarinen + 5,734

Lue myös nämä

  • Uusimmat