Ott Tänak hämmästeli, miten helposti Latvala ja Loeb taipuivat – ”Rehellisesti sanottuna en uskonut siihen”

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Ott Tänak teki kovan nousun tulosliuskalla Monte Carlon MM-rallissa perjantain rengasrikon jälkeen. Oikea rengasvalinta lauantaina oli yksi avaintekijä, joka toi virolaiselle lopulta kolmannen sijan.

– Uskon, että riskimme todella kannatti. Se oli kyllä täysin etunuottiryhmän ansiota. He neuvoivat jättämään nastarenkaat pois iltapäivällä. Yritimme jotain erilaista. Ei se ehkä mikään iso erityinen juttu ollut, mutta sain hyvän tuntuman autoon ja renkaisiin, Tänak totesi.

Mestarikandidaattien joukkoon lukeutuva Tänak tippui perjantaina pahimmillaan seitsemänneksi. Tommi Mäkisen johtaman Toyotan ykköstykki ajoi seitsemän pohja-aikaa rallin aikana.

– Olen tietenkin tosi tyytyväinen. Perjantain jälkeen meillä ei ollut toiveet kovin korkealla. Teimme kuitenkin hyvää työtä lauantaina ja sunnuntaina. Se palkittiin kolmannella sijalla, Tänak sanoi.

– Kaiken kaikkiaan olen tosi tyytyväinen tiimin työskentelyyn. Jäänuottiryhmä toimi loistavasti kuten myös auto ja koko paketti. Voimme olla ihan ylpeitä myös omasta suorituksesta, Tänak jakoi kiitosta.

Tänak kukisti taistossa kolmannesta sijasta sekä tallikaverinsa Jari-Matti Latvalan sekä Hyundain Sebastien Loebin. Virolaispilotti hämmästeli, miten helposti kilpakumppanit taipuivat.

– Eilen meillä oli hyvä päivä ja saimme paljon eroa kurottua. Rehellisesti sanottuna en uskonut siihen, että pystyisimme tänään ajamaan noin paljon kovempaa, koska olosuhteet olivat helpot, Tänak summasi.

– Otimme kisan kaksi viimeistä pätkää varman päälle, jotta saamme tämän hyvän tuloksen.

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat